Ta mod počasi obnavlja obljubo Blizzarda glede igre Warcraft 3: Reforged

Počasi se nam dozdeva, da nam je razvijalec Blizzard malce lagal, ko je leta 2018 najavil predelavo legendarne strategije Warcraft 3, za njo pa nam je takrat sveto obljubil, da bo igro obravnaval z zasluženim spoštovanjem in da igralci lahko pričakujemo močno nadgrajeno grafiko, prenovljene mape in čisto prave vmesne sekvence, ki nam bodo dale občutek, da res gledamo v polnopravno predelavo. Ko je Warcraft 3: Reforged leta 2020 res izšel, je dostavil bolj malo od obljubljenega, tisto, kar pa smo že dobili, pa se je kopalo v poplavi hroščev.

Sicer je Blizzard nato izjavil, da bo igra še naprej dobivala naknadne posodobitve in res smo prejeli nekaj popravkov, a kar se tiče enoigralske kampanje, je razvijalec bolj ali manj enostavno dvignil roke. No, če je že originalni kreator pozabil na svojo stvaritev, pa to za modderja InsaneMonster, s pravim imenom Luca Pasqualini, ni bilo tako enostavno.

Luca je bil namreč leta 2018 med tistimi, ki jih je napoved predelave povsem očarala in nato dve leti kasneje pošteno razočarala. Je bil pa Luca eden redkih, ki je v predelavi videl ogromno neizkoriščenega potenciala, zato se je sam lotil obnove Blizzardove vizije.

Dela se je lotil premeteno in strateško. Igro namreč obnavlja po poglavjih, tako da je najprej poskrbel za uvodno orkovsko kampanjo in se nato lotil še predelave zgodbe, ki podajanje dogodkov obnovi še iz človeške strani. Modifikacija Re-Reforged zdaj omogoča preigravanje uvodne orkovske in človeške kampanje, a delo je še daleč od dokončanega, saj mora Luca dodelati še kampanjo nemrtvih, orkov in nočnih vilincev, da razširitve Frozen Throne sploh ne omenjamo.

Dobra novica pa je, da to, kar je narejeno, spominja na nek profesionalni izdelek. Modder je uvedel čisto prave vmesne sekvence, spremenil določene mape, predelal težavnosti in dodal celo nekaj skrivnosti. Uvodno sekvenco Exodus of the Horde lahko prenesete tule, medtem ko vas človeška kampanja The Scourge of Lordaeron čaka na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime