Emulator RPCS3 zdaj lahko zažene čisto vse igre konzole PlayStation 3

Emulatorji raznoraznih konzol zadnja leta napredujejo bliskovito hitro. Najbolj impresivna sta zagotovo projekta Yuzu in Ryujinx, ki znata na PC-ju uspešno poganjati celo najnovejše igre konzole Nintendo Switch, slabo pa ne gre tudi emulatorjem konzol Xbox 360 in PlayStation 3.

Za slednjo konzolo glavnino napredka dela emulator RPCS3, ki je bil leta nazaj dokaj ubožen in je znal zagnati samo preproste, 2D igre, zdaj pa lahko na njem od začetka do konca preigramo tudi tiste največje ekskluzive, ki so nas njega dni zabavale na konzoli PlayStation 3.

Razvojni ekipi je pred kratkim uspel nov velik dosežek, saj je RPCS3 napredoval do te mere, da lahko uspešno zažene čisto vsak naslov, ki je bil kdaj izdan na tej konzoli. RPCS3 ima zbirko iger razdeljene na različne kategorije, saj nekatere delajo popolno, druge so komajda igralne, nekaj pa jih je bilo samo toliko, da si jih lahko sicer zagnal, ampak si dobil samo črno sliko. Ta slednja kategorija je bila zdaj odpravljena, tako čisto vse igre pokažejo vsaj neko sliko, pa čeprav niso tehnično igralne.

To je za emulator pomemben dosežek, saj se zdaj lahko razvijalec osredotoči samo še na optimizacijo kode, ki bo v naslednjih mesecih in letih postajala samo še bolj izpopolnjena. RPCS3 denimo že zdaj omogoča preigravanje težkokategornih naslovov tipa Metal Gear Solid 4 in Uncharted 2 in 3.

Pred razvijalcem je sicer še kar nekaj trdega dela. Igre kot so Red Dead Redemption, God of War 3 in The Last of Us lahko igramo, a se je treba ukvarjati s padci sličic na sekundo, še vedno pa boste kje naleteli na kakšen grafični artefakt, poleg tega bo treba v PC-ju držati napredne komponente, med katerimi je najbolj pomemben procesor. Vendar pa je vseeno lepo videti ves ta napredek, emulatorji pa igrajo tudi pomembno vlogo pri ohranjanju in arhiviranju iger, ki bodo enkrat iz uradnih strežnikov preprosto izginile.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime