F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch je današnja brezplačna igra na Epic Gamesu

Trgovina Epic Games je včeraj dodobra razburkala igričarske vode, saj je na svoj jedilnik brezplačnih iger uvrstila Death Stranding, naval igralcev na brezplačne dobrote pa je bil tako velik, da so strežniki za nekaj časa podlegli pritisku. Situacija se je čez dan normalizirala, včeraj ob petih popoldne pa smo dobili novo brezplačnico, ki se tokrat imenuje F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch.

Gre za naslov, ki ga sam nisem še igral in se kar malce čudim, da je zadeva ušla mojemu radarju sveže izdanih naslovov. F.I.S.T. je izšel že lani in od takrat sem o njem slišal samo bežne omembe, čeprav zadeva v napovedniku niti ni videti švoh. Na Metacriticu in Steamu nosi dokaj visoke ocene in morda je za slabo prepoznavnost krivo slabo oglaševanje, saj kakšnih res slabih kritik nisem zasledil.

Forged In Shadow Torch govori zgodbo mesta Torch City, ki ga sprva naseljujejo živali, miroljubno sosesko pa nato napade in kolonizira zlobna armija Machine Legion. Igralec prevzame vlogo zajca Raytona, ki je bil včasih vojak v odporniškem gibanju, zdaj pa mora spet natakniti svojo ogromno mehanično rokavico in se odpravi v reševanje svojega po krivem aretiranega prijatelja.

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch igramo iz strani gledanega pogleda, a igra se vseeno ponaša s polnimi 3D modeli. Med igranjem se bomo veliko pretepali, izogibali sovražnim izstrelkom, naša posebna rokavica pa nam omogoča sila naprednih potez. Igranje spada v žanr Metroidvania, kar pomeni, da nas čaka veliko sprehajanja med stopnjami, ki bodo velikokrat vsebovala kakšna zaklenjena vrata, za katere bo kje najprej treba poiskati primeren ključ. Grafično je zadeva videti čudovito, saj je bila igra zgrajena v pogonu Unreal Engine 4, zanimive pa so tudi lepo režirane vmesne sekvence s spodobnim glasovnim podajanjem.

Tako kot vse dni prej, bo tudi F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch na voljo samo še danes, 27. decembra do 17.00, nakar bo ponudbo zamenjal nov naslov – ta naj bi bil glede na govorice Soulslike igra Mortal Shell.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime