Lenovo za 2023 najavil cenejše Mini LED monitorje

Naslednje leto zna biti na trgu monitorjev hudo zanimivo. Končno je očitno napočil čas, da računalničarji presedlamo iz LCD ekranov in se spustimo v čudoviti svet OLED zaslonov, ki nas že dolgo navdušujejo na televizorjih. Večji proizvajalci tipa LG so najavili serijo novih monitorjev, ki bodo kazali sliko ravno preko OLED-a, a čisto vsi ne bodo sledili njihovim stopinjam.

Lenovo namerava iti po svoji poti in namesto, da bi vsaj svoja jajca polagali v OLED-ovo košaro, prihodnost svojih izdelkov vidijo v tehnologiji Mini LED. Tudi ta tehnologija ponuja bogat kontrast barv, njihova prednost pa je v temu, da se uporabniku ni treba obremenjevati glede možnost zapečene slike, fenomenu, ki mu s tujko rečemo “burn in”, ta pa se na OLED ekranih pojavi takrat, ko na njih dlje časa živi statična slika.

lenovo

Lenovo je za 2023 najavil dva nova monitorja, ki slišita na ime ThinkVision P27pz-30 in P32pz-30, med sabo se razlikujeta samo po velikosti: 27 palcev proti 31,5 palca. Oba bosta vsebovala IPS panela, ki bosta lahko pričarala svetilnost vse do 1.200 nitov, monitorja pa bosta verificirana za VESA DisplayHDR 1000 in podpirata formata HDR10 in HLG.

Oba zaslona bosta zmožna prikazati maksimalno ločljivost 4K, tu pa se pojavi tudi glavna težava teh izdelkov. Maksimalno osveževanje zaslona bo namreč samo 60 Hz, kar je za monitorje v 2023 absolutno premalo.

lenovo

Zanimivo je tudi napajanje, saj bomo lahko monitorju elektriko dovajali preko vhoda USB4, ta pa lahko pogoltne do 140 W elektrike. Na stranici ekrana bomo našli še priklope za dva HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 in štiri USB-A vhode.

Lenovo je najbolj ponosen na znižano ceno. Edini takšen njihov primerljivi monitor do sedaj je bil ThinkVision Creator Extreme, ki se je pri Američanih prodajal za 2.399 $, medtem ko naj bi P32pz-30 stal vsega 1.599 €, za 27-inčno varianto pa bomo v Evropi odšteli 1.699 €.

Oba monitorja izideta enkrat v avgustu 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. “Oba zaslona bosta zmožna prikazati maksimalno ločljivost 4K, tu pa se pojavi tudi glavna težava teh izdelkov. Maksimalno osveževanje zaslona bo namreč samo 60 Hz, kar je za monitorje v 2023 absolutno premalo.”

    Kolikor sem uspel preleteti informacije, tukaj ne gre za gaming serijo monitorjev. Zakaj avtorju to potem predstavlja tako veliko težavo? 60 Hz osveževanje je za vsakodnevno uporabo in za povprečnega gamerja, ki igra enoigralske igre, povsem zadovoljivo, tudi če gre za monitor z ločljivostjo 4K UHD.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime