Final Fantasy 16 bo vseboval fantastično grafično podobo

Naslednje poglavje franšize Final Fantasy je še kar daleč stran, vendar pa to založnika Square Enix ni upočasnilo pri izdajanju novih napovednikov. In treba je reči, da je igra z vsakim novim videom videti bolje, ta sodba pa se trenutno tiče grafične podobe, saj pač o igralni formuli ne moremo govoriti, dokler zadeve sami ne preizkusimo.

Igre iz te franšize so se sicer vedno hvalile z izjemno podobo – tule bi izvzel morda Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, a na njem je delal ločen razvijalec Team Ninja, ki ni bil nikoli znan po delanju impresivnih grafičnih izdelkov. Na Final Fantasy 16 pa dela glavna ekipa znotraj Square Enixa, poveljuje pa ji veteran Naoki Yoshida oziroma Yoshi-P, ki je znan predvsem po svoji vodilni vlogi znotraj MMO-ja Final Fantasy XIV, zdaj pa bo svoje izkušnje preselil tudi v Final Fantasy 16.

In Yoshi-P je nad delom svoje ekipe naravnost navdušen. To je priznal tudi v zadnjem prenosu v živo, kjer si je pred kamerami ogledal napovednik in zraven povsem prevzet govoril o moči konzole PlayStation 5. Navdušen ni bil samo nad grafično podobo, ampak tudi nad dejstvom, da pri igranju ne bomo gledali nobenih nalagalnih zaslonov, ampak se bo vse dogajalo v realnem času. Final Fantasy 16 bo tako tista prava stvar, ki bo po Yoshijevih besedah pokazala resnično moč konzole PlayStation 5.

V ogromni temi na forumu Resetera se je razvila tudi živa razprava glede grafičnega stila igre, saj je v novih posnetkih zadeva videti precej temneje in resneje, tako da zna Final Fantasy 16 dostaviti zgodbo, ki bo bolj odrasla od prejšnjih delov. In hej, če bo igra šla v to smer, lahko to odločitev samo pozdravim, saj nam bolj odraslih zgodb v žanru japonskih RPG izkušenj boleče primanjkuje.

Kaj vse bo dostavil Final Fantasy 16 bomo izvedeli šele 22. junija naslednje leto, takrat pa bo zadeva igralna le in samo na konzoli PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime