STALKER 2 pokazal resnično grafiko naslednje generacije

Nikoli se ni pametno prenagliti, še posebej to velja za videoigre, a glede na novi napovednik, ki nam ga je včeraj dostavil razvijalec GSC Game World bi bila precej sigurna stava označiti igro STALKER 2: Heart of Chornobyl za najbolj obetajoč grafični izdelek, ki nam ga je do sedaj dostavila igričarska industrija.

Govoriti v absolutizmih je morda resda nepremišljeno, ampak tole je res videti kot superiorna grafična izkušnja. Kot velik oboževalec franšize STALKER se še danes rad poigram v originalu in njegovih dveh nadaljevanjih in spomnim se, kako sem leta nazaj debelo gledal v superiorno podobo prvega dela, dvojka pa bo očitno zopet rušila grafične zidove in zna postaviti nove standarde.

Odlično je videti vse: od okolice do vseh tistih likov, ki jih bomo srečali med našo potjo. GSC Game World je zadel tisto odlično vizualno noto, ki je napajala že original in že po napovednikih lahko sklepamo, da bo stopnja imerzije na najvišji stopnji. Ne morem sicer pokazati prsta na točno tisto stvar, ki me je res impresionirala, a to zna biti natančno poustvarjena slovanska arhitektura, ki me je navdušila tudi v tisti začetni vasici igre Resident Evil Village.

Strelski spopadi so videti hudo napeti, raziskovanje temnih predelov opuščenih stopenj, ki se bodo, tako kot v izvirniku, odvijale v post-apokaliptični okolici Černobila, pa bo zopet streglo z nevarnostmi na vsakem koraku. Spet bo treba pred vsakim premikom okolico pregledati z vijaki, tisti bolj pogumni pa boste za raziskovanje nagrajeni s posebnimi artefakti, ki nam bodo zvišali statistike.

Edino, kar me je pri napovedniku potegnilo iz dogajanja, je glasovno podajanje. Nekatere osebe sploh nimajo naglasov in govorijo s čisto angleščino, tako da upamo, da bo razvijalec omogočil izbiro govorjenega ukrajinskega jezika, ki nam bo zagotovo pričaral bolj verno igralno izkušnjo.

STALKER 2: Heart of Chornobyl bi moral že iziti, a je ukrajinski studio, čigar člani se aktivno borijo v trenutnem spopadu med Rusijo in Ukrajino, zadevo prestavil v naslednje leto, bolj točnega izida pa zaenkrat nimamo. To je tudi eden od redkih naslovov, ki bo izšel samo na PC-ju in konzolah Xbox Series X, medtem ko verzija za PlayStation 5 zaenkrat še ni bila napovedana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime