Emulator za konzolo PlayStation 4 prvič pognal 3D igro pri višjih sličicah na sekundo

Nedavno smo pisali o lepem dosežku emulatorja RPCS3, ki zna zdaj zagnati čisto vse do sedaj izdane igre, ki so njega dni izšle na konzoli PlayStation 3. Ob tem smo pripomnili, da je v zadnjem času razvoj emulatorjev res bliskovit in to je zdaj dokazal tudi fpPS4 – najbolj napredni emulator konzole PlayStation 4.

fpPS4 je sicer na trgu že kar nekaj časa in amaterskim razvijalcem je do sedaj uspelo kar nekaj zavidljivih dosežkov. Kljub temu, da je fpPS4 še v zgodnjih stadijih razvoja, zna pognati že kar nekaj iger. Uradni Github pravi, da igra poseduje že 68 iger z oznako “Playable”, kar pomeni, da te igre lahko na emulatorju zaženemo in jih igramo, se bomo pa ob tem srečali z vrsto problemov, kot so padajoče sličice na sekundo ali pa grafične napake.

Razvijalcu pa je pred kratkim uspelo doseči nov mejnik. Igro Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas so spravili v delovanje pri skorajda normalnih sličicah na sekundo, kar je huronski uspeh, saj je Oceanhorn čistokrvna 3D igra. Kot lahko vidite na igralnem posnetku ima igra še vedno ogromno problemov glede manjkajočih tekstur in drugih grafičnih učinkov, a sličice na sekundo v odprtem svetu velikokrat skočijo nad številko 20, v bolj zaprtih prostorih pa celo več kot 30.

Kot rečeno, to je velik dosežek za fpPS4, saj so 3D igre za delovanje veliko bolj zahtevne od bolj preprostih 2D naslovov. Pri nekaterih od teh se fpPS4 že zdaj odreže odlično – Sonic Mania denimo teče pri stabilnih 60 sličicah na sekundo.

Emulator je sicer še daleč od popolnega, a glede na njegov bliskovit razvoj se zna kaj kmalu zgoditi, da bomo na PC-ju igrali zadeve kot so Ghost of Tshushima ter Bloodborne in to na višjih sličicah ter ločljivostih, kot pa jih je zmogla prebaviti originalna konzola.

fpPS4 si lahko prenesete tule, za igre pa boste seveda morali poskrbeti sami.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime