Prihaja predelava igre Sam & Max: The Devil’s Playhouse

Serija hecnega detektivskega para Sam & Max se je sprva rodila v devetdesetih, za njeno kreacijo pa je bil takrat zaslužen LucasArts, ki je za tiste čase veljal kot kralj žanra avantur. Leta 2007 je za licenco zopet poprijel razvijalec Telltale Games, ki je avanture dvojca izdal po epizodah in to v treh ločenih sezonah, nato pa je ta franšiza nekako zaključila z obratovanjem, Telltale se je razširil v podajanje zgodb iz drugih licenc, si na koncu navlekel preveč dolgov in bankrotiral.

Vendar pa sta Sam & Max zopet vstala iz groba. Zasluge za to ima razvijalec Skunkape Games, ki je leta 2020 spočel predelavo prve sezone Save the World, leta 2021 pa še drugo sezono Beyond Time and Space. V letu 2023 se pripravljajo za predelavo še tretje sezone, ki se imenuje The Devil’s Playhouse, v njej pa se bomo ukvarjali s še bolj bizarnimi stvarmi kot prej, ki med drugim vključuje tudi magične igračke in zlobne vesoljce in njihove bogove.

Morda se do sedaj s Samom in Maxom še niste srečali in nihče vam tega ne bi zameril – še posebej če ste mlajši igralec. Skunkape Games se namreč ni ravno dobro odrezal glede promocije teh predelav, saj sem tudi sam šele letos izvedel, da že obstajata dve predelavi. Telltale je za igre spočel dokaj originalno vizualno podobo, ki se ni preveč zastarala, Skunkape Games pa je samo poskrbel za boljše teksture in nadgrajeno osvetlitev scen. Prav tako so na novo posneli zvočne vrstice nekaterih likov, ta poteza pa ni ravno po godu veteranom serije.

Sam & Max v svoji biti posedujeta lastnosti starošolskih avantur, začinjena pa sta z dobro dozo črnega humorja. Večino igranja sestavlja razmišljanje o ugankah, ki so včasih malce čudno zastavljene in čisto vse rešitve niso ravno produkt logičnega razmišljanja. Vseeno pa so to zabavne igre, ki jih bodo cenili še posebej tisti, ki imajo radi dobro zastavljene dialoge.

Sam & Max: The Devil’s Playhouse izide enkrat letos, zaenkrat pa še nimamo bolj točnega datuma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime