NVIDIA pretočni servis GeForce Now nadgrajuje na kartice RTX 4080

Oderuške cene grafičnih kartic so nekatere igralce prisilile do tega, da so začeli gledati v alternativno igričarsko zabavo, saj si nekateri za nadgradnjo preprosto ne morejo privoščiti plačevanja tisoče evrov. PC-jašem te dni res nihče ne bi zameril, če bi vsaj za nekaj časa opustili računalniško igranje in si za veliko manj denarja privoščili kakšno konzolo, vedno pa je tu tudi opcija pretočnega igranja.

Tu ne govorimo o Stadii, ki jo je Google nedavno spravil pod rušo, ampak o še enem pretočnem servisu, ki ga že dolgo ponuja NVIDIA. Beseda teče o servisu GeForce Now, ki je postal na voljo tudi v Sloveniji in ponuja tri stopnje naročnine: Basic, ki je brezplačna a omogoča samo uro igranja, preden vas strežnik ne izklopi; Priority, ki stane 10 € mesečno in dostavi kar nekaj kvalitetne zabave, a samo v ločljivosti 1080p; ter Ultimate, ki zase zahteva 20 € mesečno, to pa vam prinese igralne seanse, ki trajajo do 8 ur, ločljivost 4K in igranje pri 120 sličicah na sekundo.

NVIDIA namerava zdaj Ultimate izkušnjo še izboljšati, saj bodo njihovi strežniki doživeli nadgradnjo grafičnih kartic iz RTX 3080 na RTX 4080. Zabava bo tako skočila na novo stopnjo, saj se bodo lahko naročniki lahko zabavali v ray tracing učinkih pri višjih ločljivostih, prav tako pa bo nova meja sličic na sekundo impresivnih 240. Izkusiti bo moč tudi tehnologijo DLSS 3, zahvaljujoč orodju Reflex pa bo zamik znašal manj kot 40 milisekund, kar naj bi bil nov dosežek v svetu igranja preko oblaka.

Poskrbljeno bo tudi za tiste igralce na ultra širokih monitorjih, saj bodo po novem podprte ločljivosti 3440 x 1440 in 2560 x 1080.

Cena ostaja ista in naročniki Ultimate stopnje boste samodejno nadgrajeni na nove grafične kartice, vendar pa bodo te nadgradnje centrov zahtevale svoj čas in dokler se to ne zgodi, boste še vedno primorani v igranje na RTX 3080. Zabave ne bo hitro zmanjkalo, saj katalog iger GeForce Now zdaj zaobjema več kot 1.500 naslovov, med njimi pa najdemo tudi novejše zadeve kot sta denimo igri Marvel’s Midnight Suns in novo izdana predelava igre The Witcher 3.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime