Goose Goose Duck je očitno nova, nepričakovana uspešnica leta 2023

Leto 2023 se je komajda dobro začelo, a že imamo pred nami igro, ki očitno sledi stopinjam svojega vzornika Among Us in te dni nabira naravnost masivne številke igralcev, kljub temu, da je igra zunaj že vse od oktobra 2021.

Takšnih nepričakovanih uspešnic ne vidimo velikokrat in res omembe vredna sta bila dva projekta: Fall Guys in Among Us. Oba naslova sta se bolj ali manj rodila sredi pandemije koronavirusa, kjer ljudje niso imeli za početi drugega, kot pa zabavo iskati v večigralskih svetovih. Vendar pa sta si ti dve igri med sabo dovolj različni, da sta privabili dva različna žanra igralcev, medtem ko je Goose Goose Duck več kot očitno kopija Among Us, le da je razvijalec Gaggle Studios dodal nekaj svojih lastnih igralnih načinov.

Tudi vizualna podoba je med obema igrama zelo podobna, je pa razlika v igralnih junakih, saj tule ne nadzorujemo nekih barvnih pajacev v skafandrih ampak goske in race. Za vse te je razvijalec spočel cel kup preoblekic, kap in celo prdcev, zabavo pa lahko izkusite na sedmih mapah v petih različnih igralnih načinih.

Ena pomembna razlika napram Among Us je tudi pridnost razvijalca, ki neprestano izdaja novo vsebino ter tako skrbi za privlačnost igre, medtem ko se je Among Us pri tem močno upočasnil, kar je za “live service” naslov največkrat smrtna obsodba.

Največ pa je k popularnosti igre doprinesel nedavni prenos v živo iz strani Kima Tae-hyunga, pripadnika noro popularne korejske pevske skupine BTS. Ta je v igranje privabil naravnost masivno publiko, ki je s koncem novembra začela skokovito naraščati. Goose Goose Duck je v začetku novembra držal samo nekje 15k igralcev, nato pa je številka presegla 100k, včeraj pa dosegla rekordnih 563.677 istočasnih igralcev. To je tudi več od rekorda Among Us, ki je na višku slave dosegel “vsega” 447.467 igralcev. Among Us je takšne cifre dosegal dve leti nazaj, medtem ko je trenutna primerjava med obema naslovoma močno nagnjena v smer Goose Goose Duck. Dodajte k temu še dejstvo, da je Goose Goose Duck za igranje popolnoma brezplačen in dobite perfektno nevihto za rojstvo nove internetne uspešnice.

Goose Goose Duck

Naval na strežnike je bil tako ogromen, da so ti včeraj celo podlegli pritisku in razvijalec je za ponovno vzpostavitev potrebovali nekaj ur. Gaggle Studios je priznal, da takšne popularnosti tudi sami niso pričakovali in zdi se, da ta ne bo kmalu minil. K-pop zvezdnik je namreč svoj prenos v živo opravil mesec nazaj, igralcem pa je bilo takrat všeč, kar so preizkusili, zato bo očitno Goose Goose Duck še kar nekaj časa prisoten na listi najbolj igranih večigralskih iger Steama.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime