Microsoft naj bi za konec januarja pripravljal večjo Xbox konferenco

Založnik Microsoft ima za leta 2023 napovedanih kar nekaj večjih projektov, vendar pa nobeden od njih še nima zakoličenega točnega datuma izida. Lastniki konzol Xbox Series S in X te dni potrpežljivo čakajo na kakšno večjo konferenco, saj je Microsoft svojo zadnjo spočel poleti, na podelitvi The Game Awards pa ga sploh ni bilo.

Nove govorice iz strani Windows Central, ki so videti dokaj verodostojne, pravijo, da bo Microsoft 25. januarja končno pokazal, česa vsega se lahko igralci veselijo v prvi polovici tega leta. Predstavitev naj bi nosila uradno ime Xbox Developer_Direct, ta pa se bo vrtela okoli iger, ki jih delata Xbox Games Studios in Bethesda.

Specifično naj bi beseda tekla o igrah Redfall, Forza Motorsport in novi vsebini, na kateri dela razvijalec ZeniMax Online Studios, ki še vedno izdaja vsebino za MMO The Elder Scrolls Online. Poleg tega naj bi se dotaknili tudi prihajajoče igre Minecraft Legends na kateri delata Mojang Studios in Blackbird Interactive, to partnerstvo pa bo spočelo akcijsko strategijo, ki bo postavljena v znani okoliš kockastega Minecrafta.

Verjetno ste opazili, da na tem seznamu prikazanih iger manjka Starfield, a to samo zato, ker naj bi Microsoft zanj načrtoval ločeno konferenco, kjer bi bile vse oči usmerjene samo v to igro, tam pa bomo najverjetneje dobili tudi potrjen datum izida, ki ne bo več samo “enkrat v prvi polovici 2023”.

Da je nekaj na tej konferenci je potrdil tudi šef Xboxovega marketinga Aaron Greenberg, ki je na Twitterju zapisal, da bo tole zabaven teden.

Od naštetih iger je izidu najbližje verjetno Redfall. Prvoosebna streljačina, ki jo bomo lahko igrali samotarsko ali pa v družbi prijateljev, je plod dela studia Arkane, izšla pa naj bi maja letos. Razvijalec je nedavno izjavil, da Redfall niti ni tako podoben igri Left 4 Dead, kakor so sprva vsi upravičeno mislili, ampak je bolj sorodna naslovoma Far Cry 2 in STALKER.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. “Od naštetih iger je izidu najbližje verjetno Redfall.” Kje je tukaj logika? Vse naštete igre + Starfield so napovedani za Q1 in Q2 2023 oz. do E3 2023. Na koncu bo Redfall zadnja igra izdana.

    • Ker ima Redfall edini kolikor toliko neuraden izid, ki je postavljen v prvi teden maja, medtem ko pri ostalih naslovih nimamo še nobene govorice glede morebitnega meseca izida.

      • Ker gamerji nikoli niso zadovoljni. Napovejo izzid 1 leto naprej pa se jočejo zakaj tako hitro. Že 6 mescev naprej ene moti, ker so: “to bo zagotovo prestavljeno”. Torej najboljši marketing trenutno je pomoje res, da izzid poveš kaka 2-3 mesce naprej in greš full-power na marketing. Postavljen datum bo zagotovo dosežen + najbolj kritični marketing je ravno teh nekaj mescev pred izidom.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime