Wo Long: Fallen Dynasty pokazal nekaj novega igranja in šefovski obračun

Razvijalec Team Ninja je zdaj že stari maček igričarske industrije, saj njegovi začetki segajo v leto 1995, na začetku svoje kariere pa se je studio proslavil s serijo iger Ninja Gaiden. To so bile izjemno težke igre, ki so od igralca zahtevale taktični pristop do vsake situacije in dobre reflekse, te prvine pa so ohranili tudi skozi izdajanje svojih naslednjih naslovov, kamor lahko vpišemo igri Nioh 1 in 2 ter Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin.

Skratka, Team Ninja izjemno uživa pri temu, da svoje igralce dodobra spoti in v to smer gre tudi njihov naslednji naslov Wo Long: Fallen Dynasty. Tako kot vse njihove igre doslej, se bo tudi ta odvijal v vzhodnih azijskih deželah, le da bomo v tem primeru skočili v obdobje antične Kitajske, zgodovina pa bo v tej igri podkrepljeno z lepo dozo fantazije, saj se v igri ne bomo borili samo proti vojakom, ampak tudi proti celi zalegi takšnih in drugačnih pošasti.

Spletna stran IGN se je dokopala do zgodnjega preizkusa igre in za te namene so za nas pripravili dva nova igralna posnetka, ki pokažeta nekaj praktičnega igranja. V prvem se naš junak sprehodi skozi potko, obdano z bambusom, nakar sredi poti naleti na dokaj tečnega nasprotnika, kasneje pa se mora spopasti še z neko obliko hitrega ježa, le da je ta očitno hudo mutiral.

Kakor lahko vidimo bo tudi Wo Long: Fallen Dynasty obdržal nekatere vidike njihovih prejšnjih iger, saj je boj presneto hiter in veliko šteje pravočasno pariranje udarcem, ki nasprotnika odpre našemu lastnemu zamahu. Wo Long: Fallen Dynasty sicer kljub spremembi okolice še vedno močno spominja na igre Nioh, saj bodo stopnje spet bolj linearne in grafična podoba vas ne bo ravno odpihnila.

V drugem posnetku si lahko ogledamo šefovski spopad proti ogromni pošasti Aoye. Pozorni igralci boste morda opazili, da za razliko od Nioha, tule ni merilnika kondicije, tako da se vam ne bo treba ukvarjati vsaj s tem. Kondicijo bo zamenjal “spirit”, ki ga boste dobivali ob uspešnih udarcih in ga trošili ob izrabljanju specialk, če pa boste pretiravali in vam tega duha zmanjka, pa boste za nekaj sekund omamljeni in tako v veliki nevarnosti.

Šefovski spopad mi sicer ni preveč všeč, saj je na zaslonu čisto preveč zmede – od pošastkovega krzna, njegovih napadov in letenja okoliških kamnov težko razločiš, kaj se sploh dogaja in včasih nimaš pojma, kdaj udariti in kdaj se izmakniti in kdaj parirati. Vendar pa je morda praksa drugačna od gledanja posnetka, tako da bo treba zadevo ročno preizkusiti.

Wo Long: Fallen Dynasty izide 3. marca 2023, na voljo pa bo tudi za prejšnjo generacijo konzol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime