AMC včeraj začrtal prihodnost franšize Živi mrtveci

Te dni sem si zadal pomembno nalogo, saj želim po več kot desetih letih končno zaključiti gledanje serije Živi mrtveci. AMC-jeva uspešnica je lani doživela še svojo zadnjo, 11. sezono, vendar pa to definitivno ne pomeni tega, da se bomo za vedno morali posloviti od napol razpadajočih trupelc nemrtvih in nekaterih likov, ki smo jih vzljubili ali pa so se nam zamerili v zadnjem desetletju.

AMC je sicer že dolgo nazaj napovedal nove projekte v tej svojo dobičkonosni franšizi, včeraj pa jih je vsaj malce datumsko razporedil.

Prva novica prihaja iz smeri še ene dolgoletne serije Bojte se živih mrtvecev, nad katero sem osebno obupal že dolgo nazaj, saj so bili zapleti preprosto že preveč trapasti. Kljub slabim kritikam praktično vseh je serija prilezla že do svoje 8. sezone, ta pa bo hkrati postala tudi zadnja in bo vsebovala 7-letni skok v prihodnost. Razdeljena bo na dva dela, vsak od teh pa bo vseboval po 6 epizod. Premiero zadnje sezone bomo gledali 14. maja, drugi set epizod pa izide kasneje v 2023. Ta skok v prihodnost je še posebej zanimiv, saj to leto dogajanja postavi v nekje 2021, v istem letu pa se je pripetila 10. sezona glavne serije Živi mrtveci.

Junija letos pa bomo pričakali tudi premiero povsem frišne serije The Walking Dead: Dead City. V njej bomo gledali stara znana Maggie (Lauren Cohan) in Negana (Jeffrey Dean Morgan), ki se bosta znašla sredi velemesta New York. Dvojec se je nazadnje razšel sporazumno, a zdaj bosta spet združila moči, saj se bosta v iskanje Maggijinega sina Hershela, ki ga je nekdo ugrabil. Kakšnih dodatnih podrobnosti nismo dobili, je pa bilo razkrito, da bo v seriji igral Željko Ivanek, ki je bil leta 1957 rojen v Ljubljani.

Za letos je napovedana premiera še ene serije The Walking Dead: Daryl Dixon, glede na ime pa vam je jasno, kdo bo nastopal v glavni vlogi. Daryl (Norman Reedus) se je nekako znašel v Franciji in bo iskal pot domov, ni pa še jasno, ali se mu bo na tem potovanju pridružil tudi kakšen štirinožni prijatelj. Daryl Dixon še nima meseca izida, bomo pa v nekaterih kadrih videli gručo zombijev, ki se sprehajajo pod Eifflovim stolpom in znotraj muzeja Louvre.

Najdlje je od svoje premiere oddaljena še ena ločena serija, kjer bosta glavni vlogi zasedala Rick (Andrew Lincoln) in Michonne (Danai Gurira). Serija je bila sprva zamišljena kot film, a so se producenti kasneje odločili zagnati ločeno serijo, ki ne bo sledila samo Ricku, ampak tudi Michonne. Projekt še nima uradnega imena, a naj bi začel še letos snemanje, premiero pa bomo gledali enkrat v 2024.

Večino teh stvari bomo lahko najprej gledali na pretočnem servisu AMC+, ki pa žal v Sloveniji ni na voljo, tako da bo morda treba malce počakati, preden se premiere pojavijo na Netflixu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime