Nekdo se že 2 leti trudi preigrati čisto vso vsebino igre Diablo 3

Obstajajo res redki naslovi, ki bi me tako navdušili, da bi se pri njih spustil v 100 % preigravanje, zaradi katerega bi na Steamu prejel posebno značko, na konzoli PlayStation pa platinasti pokal. Obstajajo pa igralci, ki preprosto ne morejo živeti, če vsako igro ne obrnejo 100 %, a tudi ti so videti dokaj normalni v primerjavi s Twitch streamerjem The Travelling Inqusitor, ki si je zadal skoraj nemogočo nalogo.

Spravil se je namreč v 100 % kompletiranje igre Diablo 3, to pa je tako težak izziv, da spletna stran za hitrostno preigravanje Speedrun.com takšne kategorije sploh ni vsebovala. O tem izzivu se je začelo razpravljati 5 let nazaj, tri leta kasneje pa se je na forumu prvič oglasil The Travelling Inqusitor, ki je zapisal svoje cilje in se spustil v preigravanje.

Leto kasneje, po 1000 preigranih urah je podal svoj napredek, ki je bil impresiven. Preigral je celotno kampanjo, vse temnice in preigral tudi igralna načina Adventure Mode in Hardcore. Skoval je tudi vse recepte in preigral tudi vse igralne razrede, tako da mu je ostalo samo še nabiranje raznih predmetov in orožij.

To se je izkazalo za presneto težko nalogo, saj leto kasneje, po 2.000 preigranih urah, še vedno ni zaključil izziva. Največ težav mu povzroča nabiranje Primalov in Paragonov, ki imajo že komično nizke možnosti za pridobitev. Igralec je za spletno stran GamesRadar podal intervju, tam pa je pokazal izračun na kalkulatorju, ki pravi, da pri trenutni stopnji za vse Paragone potreboval 12.418 dni, kar je več kot 74k igralnih ur.

The Travelling Inqusitor je imel nekaj sreče pri pridobivanju posebnih predmetov, ki imajo prav tako nizke šanse, da padejo iz riti pošastkov. Najbolj ga je bilo strah iskati predmet Cosmic Wings, saj je ta ekstremno redek zaradi treh slojev naključnih stvari, ki se morajo odviti ena za drugo. Naj skočite v Nephalem Rift, tam pa je treba upati, da se pojavi Rainbow Goblin. Nato mora ta ob svoji smrti odpreti portal v Whimsydale, tam notri pa je spet treba upati, da se pojavil samorog Princess Lilian, ki na koncu tudi dostavi izmuzljivi predmet. Streameju je uspelo pridobiti krilca Cosmic Wings po samo 129 urah, medtem ko so nekateri igralci v to iskanje vložili tisoče ur.

Manj sreče je imel pri iskanju predmeta Wirt’s Original Leg, ki ga je iskal cel mesec, dokler se mu na koncu le ni nasmehnila sreča.

Ravno te majhne možnosti za predmete so mu razpotegnile čas igranja v ekstreme. The Travelling Inqusitor je najprej mislil, da bo vse skupaj zaključil v okoli 6.000 urah, a zdaj misli, da bo za svoj cilj moral vložiti nekje 20.000 igralnih ur. Te številke so nore: eno leto vsebuje 8.760 ur, kar pomeni, da bi moral streamer za uresničitev svojega cilja v igranje Diabla 3 vložiti skoraj dve leti in pol svojega življenja.

Vendar pa The Travelling Inqusitor vztraja in upa, da enkrat doseže svoj cilj, kasneje pa se bo lotil 100 % preigravanja manj zahtevnih naslovov, kot je denimo Hades, a ne izključuje možnosti, da bi se takšnega preigravanja lotil tudi v prihajajčem Diablu 4.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime