Velma je v novi seriji Indijka, Shaggy pa temnopolt

Pretočni servis HBO Max je včeraj prejel novo risano serijo z naslovom Velma, ta pa bo ponovno obudila druščino amaterskih detektivov Mystery Inc., ki jih je povsod na poti spremljal zvesti in trapasti štirinožec Scooby-Doo.

Čeprav je zasedba junakov imensko znana, pa je etično povsem drugačna, saj se je ustvarjalka serije Mindy Kaling odločila pošteno premešati rase. Pes je izginil in glavno vlogo je prevzela očalasta Velma, ki je po novem Indijka, medtem ko je nekdanji preklasti zadetek Shaggy zdaj temnopolt. Tudi Daphne Blake je spremenila raso, saj je zdaj azijskega porekla, Daphne in Velma pa sta po novem skregani in sta očitno postali sovražnici. Edini, ki ni spreminjal pigmenta je Fred Jones, ki mu bo glas posodil Glenn Howerton, ki ga najbolj poznamo kot Dennisa iz serije It’s Alway Sunny in Philadelphia.

Velma bo v svoji srži še vedno nosila detektivsko zgodbo, le da se bo ta tokrat odvijala v srednji šoli Crystal Cove. Tam se je zgodila serija umorov in Velma spozna, da vsemu sama ne bo kos, zato je nabrala nekaj pomagačev, ki na koncu postane združba Mystery Inc., časovno pa je serija Velma umeščena pred dogodke iz tiste klasične animirane serije, ki je svoje življenje začela leta 1969.

Franšiza Scooby-Doo ima nekaj gorečih privržencev in vsem ni bilo ravno po godu vse to mešanje ras, ki se v tej seriji zdi res malce nepotrebna. Nekateri so mnenja, da bi ustvarjalci lahko preprosto ustvarili nove like, namesto da spreminjajo stare, spet drugi pravijo, da je tole samo več kot očiten poskus streženja “woke” gibanju, brez kakšne resne substance.

Ustvarjalka serije Mindy Kaling, ki bo v seriji posodila glas Velmi, je v intervjuju s spletno stranjo Entertainment Weekly povedala, da se je tako poistovetila s svojim likom, da so ji zaradi tega preprosto spremenili polt. Dodala je, da so si pri temu za zgled vzeli risani film Spider-Man: Into the Spider-Verse, kar je malce čudna izjava, saj je Miles Morales že od vedno bil temnopolt.

Mešanje ras pa ni pomagalo pri kritikih, ki so seriji na Rotten Tomatoes podelili 50 %, iz strani publike pa si je 1. sezona, sestavljena iz desetih epizod, prislužila smešno nizkih 10 %. V uspeh animiranke očitno ni preveč verjel niti HBO, ki zadeve praktično sploh ni promoviral in tudi uradni napovednik je izšel samo en dan pred premiero. Nič čudnega, saj je napovednik katastrofalno nesmešen in dvomimo, da bo tale zadeva kdaj pričakala 2. sezono – še posebej v svetu HBO Maxa, ki seka stroške kjerkoli že lahko.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime