Nekomu je uspelo v igro The Last of Us prenesti obraz igralke iz serije

Premiera serija The Last of Us je praktično pred vrati in kdo ve, kako se bo premiera obnesla pri vseh gledalcih, ki so potrpežljivo čakali na prenos slavne igričarske licence na televizijske ekrane. Ena večjih polemik, ki je med igralci predmet burnih debat od prvega napovednika, je igralka Bella Ramsey, ki bo v seriji zavzela vlogo Ellie.

Večina se sicer strinja, da je Bella prav dobra igralka, a da se vizualno preveč razlikuje od tiste Ellie, ki smo jo spoznali v obeh igrah. Producenti serije sicer že od začetka zatrjujejo, da so skozi avdicije dali več igralk, a da je ravno Bella ujela tisto dušo Ellie, s tem pa se strinja tudi Neil Druckmann, vodja razvijalca Naughty Dog, ki je zaslužen za spočetje iger.

Morda teh polemik sploh ne bi bilo, če bi se Bella pojavila tudi v igrah in ravno to vizijo nam poskuša predstaviti modder Vontadeh, ki mu je uspelo v igro The Last of Us Part 2 predelati obraz igralke Belle in ga nalepiti na lik Ellie. In zadeva izpade presenetljivo dobro, čeprav Vontadeh sam priznava, da je rezultat najbolj prepričljiv, ko je Ellie v bolj mirnih fazah in z obrazom ne počne česa preveč ekspresivnega. Takrat se iluzija malce poruši, saj pri animacijah ven udari stari obraz Ellie, ki je bil narejen po obrazu glasovne igralke Ashley Johnson, a je bil nato še dodatno predrugačen preko 3D orodij.

Čudno je sicer, da avtor za svoj mod ni uporabil The Last of Us Part 1, saj bomo navsezadnje v 1. sezoni spremljali zgodbo originala. Vendar pa je morda bila bolj primerna izbira dvojke, saj je v igri Ellie stara 19 let, enako starost pa danes nosi Bella Ramsey, tako da je primerjava bolj konkretna.

Če bi Naughty Dog res iskal čisto kopijo Ellie iz iger, potem bi moral to priložnost izkoristiti leta nazaj. Ob izidu prve igre je namreč Ellie nosila takšno podobnost z igralcem Elliotom Page, da so nekateri takrat upravičeno mislili, da je prav Elliot posodil svoj v obraz v igri. No, to se je izkazalo za neresnico, kar je Elliot sam priznal v AMA Reddit temi, zraven pa še navrgel, da ne ceni ravno tega, da so mu za igro izmaknili obraz.

Zanimivo je tudi to, da tole ni edina predelava obrazov v igro The Last of Us Part 2. Nekateri modderji, ki so delali na tem projektu, so na enak način predelali podobi Kratosa in Atreusa iz igre God of War in tudi tule je rezultat navdušujoč in dejansko smo presenečeni, kako je ta dvorec v igrah bledoličen, zato v kruti postapokaliptični okolici igre The Last of Us izpadeta že malce smešno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime