Apple naj bi že to jesen v prodajo poslal svojo lastno VR napravo

O VR očalih, na katerih naj bi delal Apple, se govori že leta, a do sedaj še nismo dobili nobene konkretne in hkrati uradno potrjene informacije. Vendar pa govorice vseeno kar nočejo potihniti in novo poročilo iz strani Bloomberga pravi, da naj bi zelo kmalu dobili vpogled v finalno verzijo produkta, na katerem naj bi podjetje zdaj že delalo dolgih 8 let in bi originalno moral na trgu iziti v letu 2019.

Očala naj bi se imenovala Reality Pro in to bo po dolgem času prvi, resnično nov izdelek iz strani Appla, ki se je do sedaj zadovoljil z vsakoletnim izdajanjem prenovljenih telefonov, tablic in prenosnikov. Reality Pro naj bi vsebovala mešanico VR in AR tehnologije, na njem pa naj bi tekel novi operacijski sistem xrOS. Ravno zaradi velikega dela na te njem naj bi naslednji operacijski sistem iOS 17 vseboval manj funkcij, kot pa smo jih vajeni.

Reality Pro bo vseboval M2 čip in več kot 10 kamer, leče pa naj bi se ponašale z najvišjo ločljivostjo med vso konkurenco. Apple namreč želi napravo brezšivno povezati v svoj ekosistem, zaradi česar bo ustvaril svojo lastno verzijo metaversa. Metaverse se sicer ni preveč prijel in podjetje Meta je samo zaradi njega zabeležila ogromen finančni minus, vendar pa vsi vemo, da je Apple pri promociji in povezovanju svojih produktov v svoji lastni ligi in če komu zna uspeti metaverse narediti privlačnega množici, je to ravno Apple.

Ne bo pa zadeva poceni, saj naj bi se cena gibala med 2.000 in 3.000 dolarji, tako da za napravo ne bo poprijel čisto vsak, pa če je še tak navdušenec nad Apple produkti.

Apple naj bi napravo razkril že enkrat v pomladi, še pred svojo tradicionalno konferenco Worldwide Developers Conference, ki se bo zgodila junija, Reality Pro pa naj bi nato v prodajo stopil enkrat v jeseni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime