Serija Alien naj bi še letos začela snemanje

Franšiza Alien, pri nas imenovana Osmi potnik, že dolgo ni prejela nekega res zavidanja vrednega filma ali igre. Sam se štejem za velikega oboževalca filmov, a tudi sam priznavam, da je bil zadnji dober film tisti drugi del, ki ga je režiral James Cameron, medtem ko je bilo vse ostalo, razen igre Alien: Isolation, bolj kot ne povprečno ali pa naravnost zanič.

Tudi filma Prometheus in Covenant, ki ju je spočel Ridley Scott, priznani režiser originala, me nista ravno navdušila in več kot očitno je postalo, da je Alien sicer močna franšiza, ki zna še vedno privabiti gledalce v kinodvorane, a nihče več ne ve, kaj bi z njo počel in v katero smer bi jo razvil.

Ridley Scott in Noah Hawley sta se tako dve leti nazaj odločila, da franšizo popeljeta na sam začetek oziroma pred njega. Januarja 2021 je bila namreč napovedana prva televizijska serija v Alien vesolju in to pod pokroviteljstvom televizijske mreže FX, ki si jo zdaj lasti Disney. Skrb nad svojim otročičkom bo spet prevzel Ridley Scott, a ta na tako obsežnih televizijskih projektih še ni delal. K sreči mu bo na tem mestu priskočil na pomoč Noah Hawley, ki že dolgo skrbi za kritično priznano serijo Fargo.

Šef FX-a, John Landgraf, je za spletno stran Deadline zdaj podal kratko posodobitev glede poteka projekta. Landgraf pravi, da zadeva lepo napreduje in da je Hawley že spisal nekaj scenarijev, tako da je projekt uradno v pred-produkciji, snemanje pa naj bi se začelo še enkrat letos. O zgodbi sicer ne vemo še ničesar, razen tega, da se bo odvijala pred tisto iz originalnega Osmega potnika iz leta 1979.

Noah Hawley bo na polno prijel za uzde projekta takoj, ko zaključi z delom na 5. sezoni serije Fargo, ki naj bi izšla še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime