The Callisto Protocol ni dosegel niti polovice pričakovane prodaje

The Callisto Protocol nas s svojim izidom ni ravno navdušil, zato si je tudi prislužil mesto na naši lestvici petih največjih razočaranj leta 2022. Frišni razvijalec Striking Distance Studios je imel visoke cilje, a na koncu je dostavil dokaj prežvečeno preživetveno grozljivko, z nerodnim bojem in zmedeno zgodbo, pomagale pa niso niti težave glede optimizacije, ki so igro na PC-ju zagnusile marsikomu.

Od igre pa nismo pričakovali veliko več samo igralci, ampak tudi založnik Krafton. Ta je, glede na poročanje korejske strani MK Odyssey, pri splavitvi pričakoval vsaj 5 milijonov prodanih kopij, a realnost je bila dokaj drugačna, saj igra ni dosegla niti polovice tega. Analitiki pri Samsung Securities zdaj pravijo, da je bolj realen cilj prodati 2 milijona kopij igre, ta cilj pa naj bi The Callisto Protocol dosegel enkrat v 2023.

Kakšne so torej trenutne prodajne številke tega naslova ni znano, vendar pa Krafton nad rezultatom zagotovo ni navdušen. Založnik je znan po svojem večigralskem naslovu PUBG in The Callisto Protocol je njihov prvi poskus pri ustvarjanju enoigralskega naslova in vanj so v treh letih razvoja vložili kar 149 milijonov evrov.

Ironično je točno takšno količino prodanih kopij pričakoval tudi EA pri prodaji igre Dead Space 3, ko pa je šlo to po zlu, je šla v pokoj tudi ta franšiza, ki pa bo ravno ta mesec doživela ponovno obuditev v obliki predelave prvega dela. Očitno so založniki mnenja, da bi morale enoigralske grozljivke, ki so žanrsko dokaj nišne zadeve, prodati nore količine kopij igre in zdaj je bilo že dvakrat dokazano, da to preprosto ni izvedljivo. No, vsaj ne takoj. Resident Evil 7 je denimo ob izidu prodal 3,5 milijona izvodov, Resident Evil 2 Remake pa 3 milijone kopij, a od takrat je prodaja naraščala in do sedaj sta obe igri prodali več kot 10 milijonov izvodov.

Striking Distance Studios se ne bo kar tako predal in za The Callisto Protocol je že napovedal dodatno vsebino v obliki DLC-jev, ta pa bo prispela enkrat poleti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime