Black Myth: Wukong izide poleti 2024

Igralci smo tri leta nazaj presenečeni gledali v zaslone, saj se je takrat pred nami izrisal prvi napovednik za igro Black Myth: Wukong, nihče pa ni pričakoval tako impresivne grafične podobe, za katero zdaj vemo, da jo riše pogon Unreal Engine 5.

Na igri dela kitajski založnik in razvijalec Game Science, zato bo tudi zgodba sledila kitajski legendi iz 16. stoletja, kjer se je proti mitičnih beštijam boril kralj opic Sun Wukong. Opičjak ni samo ekstremno gibčen, ampak zna poprijeti tudi za orožja tipa palica, s katero nato lahko izvaja spektakularne bojne poteze, podkrepljene z magičnimi uroki. Zadeva je med gibanjem videti presneto spektakularna, saj Game Science ni poskrbel samo za napredne animacije, ampak tudi za lepe učinke fizike. Zadnji igralni posnetek, ki je v obseg trajal kar 13 minut, je pri šefovskem boju pokazal, kaj se zgodi, ko ogromna zver skoči na stavbo in kako nato iz nje verno popadajo strešniki, da vernega valovanja krzna sploh ne omenjamo.

Game Science nas je pred kratkim počastil z novim kratkim dražilnikom, ki je primarno namenjen praznovanju kitajskega novega leta, ki se bo v 2023 vrtelo okoli znamenja zajca. Dražilnik je spočet v zabavni “stop motion” grafiki, kjer zajec poskuša namestiti kopijo igre na ostareli PC, nakar ta razpade in je primoran v nakup novega, ki vsebuje izmišljeno grafično kartico Knidia NoForce PTX 12999.

Dražilnik pa ni namenjen samo pokanju šal, saj razkrije nekaj zelo pomembnega in to je datum izida. Žal se ta še ne bo zgodil letos, saj ima Game Science pred sabo še nekaj pisanja kode, zato se bomo v igranje spustili šele poleti 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime