Žal se zdi, da bo prihajajoči Suicide Squad: Kill the Justice League poln mikrotransakcij

Razvijalec Rocksteady Studios se po osmih letih dela vendarle približuje zaključku razvoja svojega naslednjega projekta, ki bo nosil naslov Suicide Squad: Kill the Justice League. Zanj igralci držijo visoka pričakovanja, saj je Rocksteady priznan razvijalec, ki si v svojem življenjepisu lasti trojico Batman Arkham iger, Suicide Squad pa se bo nahajal v istem vesolju, le da tokrat ne bo poudarek na Batmanu, ampak četverici junakov Deadshot, Harley Quinn, King Shark in Captain Boomerang.

Že od prvega napovednika dalje je jasno, da se bo Suicide Squad igral precej drugače, kot pa njihove prejšnje igre. Nove junake bomo namreč v avanture popeljali v obliki sodelovalnega igranja in če si bomo želeli samotarske izkušnje, bomo med superheroji poljubno preklapljali, a seveda se bomo najbolj zabavali, če ostalo trojico nadzorujejo osebe iz mesa in krvi.

Kljub tej nekam vrinjeni večigralski tematiki pa so oboževalci Rocksteadyja pričakovali zabavno enoigralsko izkušnjo, ki bo dostavila zanimivo zgodbo in like. To znamo še vedno dobiti, a na splet je zdaj ušla slika, ki kaže nekam temnejšo plat.

suicide squad

Iz slike namreč lahko upravičeno sklepamo, da bo Suicide Squad: Kill the Justice League spadal v žanr iger Games as a Service oziroma GaaS. Gre za finančni model, kjer želijo razvijalci čim dlje ohraniti pri igranju igre, to pa skušajo doseči z dostavljanjem nove vsebine in celega kupa mikrotransakcij v obliki novih preoblek in orožij, ki služijo denarce tudi po tem, ko zanimanje za nov naslov že upade.

To sicer ni tako napačen pristop pri igrah, ki so za igranje brezplačne, a vse do sedaj je prevevalo mnenje, da bo Suicide Squad zase zahteval tistih polnih 60 oziroma 70 € in da v zameno za to ne bo treba gledati mikrotransakcij. Vendar pa cena igre do sedaj še ni bila razodeta nikjer in čeprav dvomimo, da bo brezplačna, to tezo zdaj podpira prej omenjena slika.

Na njej lahko vidimo like različnih stopenj, naj njimi pa cel kup različnih valut, ki so tipične za GaaS igre. Nato so tu zavihki “Looks”, “Social”, “Store” in “Battle Pass”, ki so zopet predstavniki F2P naslovov in če je slika avtentična, potem bo Suicide Squad s svojim finančnim modelom presenetil marsikakšnega igralca.

Govorice so sicer pravile, da je Kill the Justice League svoj razvoj začela kot GaaS igra, a da je kasneje to opustila. Slika temu nasprotuje, saj je bila zajeta iz različice igre, ki je aktualna še v januarju 2023.

Rocksteady zadeve zaenkrat ni potrdil ali zavrnil, končno resnico pa bomo očitno izvedeli ob izidu, ki se bo zgodil 26. maja 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime