Riba razkrila streamerjeve podatke iz kreditne kartice

Bizaren naslov, vemo, ampak točno to se je zgodilo v nedavnem prenosu v živo kanala Mutekimaru Channel. Streamer, ki stoji za tem kanalom, je svoje gledalce zabaval preko zanimivega programa Fish Play Pokemon, prenosi v živo pa so bili točno to, kar ime tudi obljublja, saj so lahko gledalci po cele dneve gledali majhne ribice, medtem ko te igrajo Pokemon igre.

Za te namene Mutekimaru zgradil prav posebno krmilno shemo. Za ribji akvarij je namreč namestil tablo, ki ima zapisane razne ukaze iz iger, vsaka od teh “tipk” pa vsebuje svoje tipalo za zaznavanje gibanje. Ko ribica zaplava mimo določenega polja, s tem sproži ukaz v igri in tako smo dobili ribje igralce, preko katerih so preigrale naslove kot so Pokemon Crystal, LeafGreen in Sapphire, pri tem pa so nabrale kar nekaj kilometrine v obliki 20k preigranih ur.

Kar je pri teh prenosih v živo še posebej zanimivo je dejstvo, da streamerju zadeve ni treba nadzorovati, saj za vse poskrbijo same ribe, sam pa gre lahko po drugih opravkih. A ravno ta nepozornost ga je pred kratkim hudo opekla, saj so se med igranjem zgodili nepredvidljivi dogodki.

Igra Pokemon se je namreč nenadoma zrušila, zato se je dogajanje preselilo na domači zaslon Nintendo Switcha, ukazi rib pa so še vedno delovali. To je privedlo do tega, da je ena od porednih ribic odprla trgovino, pozorno prebrala pogoje delovanja in nato skočila še v zasebne podatke streamerja, ki so med drugim razkrili tudi podatke iz njegove kreditne kartice. Vragolij s tem še ni bilo konec, saj je temu sledil nakup v vrednosti 500 jenov, kar znese nekje 3,54 €.

Mutekimaru nad svojimi varovanci ni bil navdušen in je naknadno najavil, da gre ribje igranje Pokemonov v pokoj in da bo njihov zadnji preigrani naslov Pokemon Violet.

Presenetljivo to edini takšen zaplet v tem tednu, ki ga je imel streamer s svojim hišnim ljubljenčkom. MissMikkaa se je pogumno podala v unikaten izziv igre Elden Ring in to tako, da je poganjala dve različni kopiji igre in eno nadzorovala z običajnim kontrolerjem, drugo pa preko plesne podlage. Medtem, ko je bila plesna podlaga brez nadzora, se je skozi njo sprehodil njen psiček Yoshi in jo celo rešil pred ognjenimi zublji zmaja, zaradi česar si je zagotovo prislužil kakšen naknaden posladek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime