Microsoft bo odpustil 10k delavcev, prizadeti bodo tudi razvijalci iger

V zadnjem letu je tehnološka industrija množična pričela z zategovanjem pasov in rezultat tega so bila množična odpuščanja, temu trendu pa se ni mogel izogniti niti Microsoft. Ameriški gigant je včeraj najavil žalostno novico, da bo pri njih službo izgubilo nekje 10.000 delavcev , kar predstavlja nekje 5 % njihove celotne delovne sile.

Službe bodo sekane na različnih sektorjih, spletna stran Bloomberg in njihov novinar Jason Schreier pa poročata, da pri tem ne bodo izvzeti niti razvijalci iger. Odpravnine so dobili nekateri člani studia The Coalition, ki je znan po svoji franšizi Gears of War, od sodelavcev pa so se morali posloviti tudi nekateri člani Bethesde, ki jo je Microsoft kupil za dobrih 7 milijard dolarjev.

Zdi se, da je med razvijalci največ izgubil studio 343 Industries. Studio, ki je bil ustanovljen specifično za ustvarjanje nove vsebine znotraj franšize Halo, je imel pri izdelavi zadnjega naslova Halo Infinite celo goro težav in igra je bila večkrat prestavljena, dokler ni na koncu dostavila nekam medle enoigralske kampanje, ki naj bi jo razvijalec naknadno dopolnil z raznimi dodatki. Vendar pa je bil razvoj počasen in ob odpuščanjih je bil včeraj najavljen tudi odhod Josepha Statena, ki je veljal za Halo veterana in se je 343 Industries leta 2020 pridružil ravno zato, da bi Halo Infinite zopet spravil na pravo pot. No, to se zdaj očitno ne bo zgodilo in razvijalec naj bi doživel pošteno prevetritev, ki bo usmerjeno v podpiranje večigralske plati Haloja. Iz teh besed lahko sklepamo, da je bila nadaljnja enoigralska vsebina preklicana, zaradi tega pa Staten nekako nima več česa delati, zaradi česar se je preselil v svojo prejšnjo vlogo pri založništvu Xbox iger.

Odpuščanja so posledica raznih faktorjev, a ena skupna točka vseh večjih podjetij je bila previsoka stopnja zaposlovanja med Covid-19 pandemijo. To je lepo vidno tudi pri Microsoftu, ki je leta 2019 po celem svetu zaposloval 144k ljudi, lani pa si je pisarne delilo že kar 221k delavcev.

10.000 odpuščenih delavcev je velika številka, a v IT sektorju ni največja. Meta je novembra lani najavila, da bo odpustila okoli 11.000 zaposlenih, Amazon pa bo v začetku tega leta odpustil kar 18.000 delavcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime