Igra Marvel’s Avengers gre septembra v pokoj

Projekt Marvel’s Avengers je izšel leta 2020 in se je še pred svojim rojstvom znašel v velikih težavah. Igra je namreč velik del igričarske baze razjezila z dejstvom, da ni klasičen enoigralski naslov, ampak “live service” igra, ki se je prodajala po polni ceni, nato pa še oderuško služila preko hrpe mikrotransakcij.

Žegna iz strani igralcev tako ni dobila, prijazni pa niso bili niti kritiki, ki so se zraven pritoževali nad pomanjkanjem vsebine, slabo optimizacijo in hrošči, ki so dandanes postali že stalnica visokoproračunskih iger.

Založnik Square Enix je povrh vsega za izdelavo naslova zasužnjil razvijalca Crystal Dynamics, čigar moč je bila od vedno izdelovanje vrhunskih enoigralskih naslovov, med katerimi najdemo serijo naslovov Tomb Raider, še pred tem pa so izdelali legendarno vampirsko franšizo Legacy of Kain.

Prodaja je bila zato slaba in nad njo že v prvem letu od izida ni bil navdušen niti Square Enix. Nekateri so takrat predvidevali, da bo zadeva šla pod rušo v roku nekaj mesecev, a založnik je dejansko še naprej podpiral naslov in šele zdaj, po treh letih, bo plamen igre Marvel’s Avengers vendarle ugasnil.

Vendar to ne kar takoj. Razvijalec je na uradni strani zapisal, da bo igra 31. marca letos dobila še svojo zadnjo večjo posodobitev 2.8. in uravnoteženje igralnih razredov. Takrat se bo trgovina z mikrotransakcijami tudi zaprla, vsa kozmetika pa bo postala postala povsem brezplačna.

30. september pa je tisti datum, ko bo igra povsem nehala dobivati vsebinske in tudi vsesplošne posodobitve. Na ta isti dan bo ukinjena tudi sama prodaja igre, tako da bo ta na voljo samo tistim, ki si jo že lastijo raznih platformah. Square Enix ne bo kar naravnost ugasnil strežnikov, saj bo tako enoigralski, kot tudi večigralski del še vedno dostopen, vendar je seveda samo vprašanje časa, kdaj bo tudi to ukinjeno. Razvijalec namreč pravi, da po 30. septembru ne more obljubiti, da bo še naprej krpal hrošče in po strežnikih lovil goljufivce.

Marvel’s Avengers se tako poslavlja, razvijalec Crystal Dynamics pa se vrača na svoja stara pota. Square Enix je lani ta studio prodal v roke založnika Embracer, ta pa mu je skoraj takoj naložil delo na novem Tomb Raiderju, razvijalec pa naj bi se podal tudi v ponovno oživitev zapuščine Legacy of Kain

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime