Age of Empires 2 prihaja na Xbox in dobiva podporo za igralne ploščke

Serija realnočasovnih strategij Age of Empires se seli tudi na konzole. Microsoft je že pred časom napovedal predelavi drugega in četrtega dela, danes pa je za nas pripravil nov napovednik, ki pokaže nekaj igranja preko igralnega ploščka.

Predelavo bo najprej prejela igra Age of Empires 2, ki je leta 2019 pridobila znatno nadgradnjo Definitive Edition, ki je ohranila osnovne igralne prvine in te zapakirala v prenovljeno grafično preobleko. Tako kot na PC-ju, bomo lahko na konzolah Xbox One in Series S/X sliko gledali v ločljivosti 4K, vendar pa igranje ne bo povsem isto. Zaradi selitve vseh kontrol na igralni plošček je moral razvijalec dodobra predelati uporabniški vmesnik, ukaze pa bomo izvajali preko krožnega menija, ki je edini način, da na en gumb zapišemo več dejanj.

Ikone bodo večje, kar je razumljivo, saj bo marsikdo dogajanje spremljal iz kavča, ki bo od televizorja oddaljen več metrov, očitno pa bo prisotno tudi nekaj avtomatizacije. Na enem mestu lahko denimo v meniju vidimo možnost nastavitve obnašanja vaščanov, ki bodo očitno lahko sami poskrbeli za ekonomijo, ki jo sestavljajo sečnja dreves, setev njiv in drobljenje kamnov. Odločili se bomo lahko za tip ekonomije – Militia Rush bo denimo optimiziral nabiranje surovin za čim hitrejše grajenje vojske, ki zna nasprotnika zgodaj ujeti nepripravljenega.

Igralci na Xboxu se bodo lahko sami odločili za svojo nadzorno shemo, saj bomo lahko na konzolo priklopili tudi miško in tipkovnico, veljalo pa bo tudi obratno, saj podpora za igralne ploščke prihaja tudi na PC. Ne glede na to kje igrate, poskrbljeno bo za navzkrižno igranje, tako da se bodo PC-jaši in Xboxaši zabavali na deljenih strežnikih.

Age of Empires 2: Definitive Edition se bo na Xboxu pojavil 31. januarja. Če si igro že lastite znotraj Microsoftove trgovine, boste zahvaljujoč programu Play Anywhere konzolno verzijo prejeli povsem brezplačno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime