Mimimi Games razkril svojo skrivalniško gusarsko igro Shadow Gambit

Razvijalec Mimimi Games se je v svoji zgodovini izdelave iger osredotočil na točen specifičen žanr, ki sicer ni hudo popularen, a vsebuje kar veliko igričarsko bazo. Govora je o taktično, skrivalniških igrah, ki jih nadzorujemo iz izometrične perspektive, ki jo je najprej popularizirala serija Commandos.

Njihovo izročilo je v sodobni čas popeljal ravno Mimimi Games, ki je najprej spočel igro Shadow Tactics: Blade of the Shogun, ki mu je kasneje dodal še DLC Aiko’s Choice, svojo igralno formulo pa so v svojem zadnjem naslovu Desperados 3 samo še nadgradili.

Zdaj se ekipa podaja v nove izzive in japonskega ter kavbojskega okoliša se bodo preselili v gusarske vode, tja pa jih bo popeljala njihova naslednja igra Shadow Gambit: The Cursed Crew. Uradno najavo je pospremil tudi prvi igralni napovednik, ki pokaže povsem novo piratsko avanturo, ta pa se bo kljub velikim tematskim spremembam igrala podobno kot Mimimijevi prejšnji naslovi.

Potovali bomo med karibskim otočjem, naš cilj pa bo nabrati čim več zakopanih zlatnikov. Plovbo bomo nadzorovali preko naše ladje The Red Marley, ta pa je malce posebna, tako kot je posebna njena posadka, ki je prekleta in ima zato tudi nadnaravne sposobnosti. Bolj fantazijski zaplet je dal razvijalcu možnost, da povsem sprosti svojo domišljijo, tako da lahko pričakujete bolj razgibano dogajanje na terenu, kot pa je to ponudil Desperados 3. Naša ladja nam recimo da možnost pavziranja dogajanja in takrat lahko zapišemo zaporedje različnih ukazov, izrabljati pa je moč tudi posebne moči naših junakov, ki se lahko teleportirajo po bojišču ali pa se okoli sprehajajo z ogromnim topom, ki ga imajo privezanega kar na hrbet.

Vendar pa bomo glavnino dogajanja preživeli v taktičnem načinu, kjer se bomo učili vzorca obnašanja naših nasprotnikov, tako da se bomo lahko ob pravem trenutku zmuznili mimo ali pa jih po tihem odstranili iz sveta, brez da bi nas ob tem kdo opazil. Tole bo vsekakor igra, ki bo namenjena samo tistim, ki nosijo malce potrpežljivosti, saj z glavo skozi zid ne bomo dosegli ničesar – posebne moči gor ali dol.

Shadow Gambit: The Cursed Crew prihaja enkrat letos, bolj točen datum pa zaenkrat še ni znan.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime