Nocoj nas čaka nova predstavitev Xboxovih iger

Kar nekaj vode je že preteklo, odkar sta nam Microsoft ali pa Sony pripravila konferenco, ki je bila namenjena zgolj in samo predstavitvi že napovedanih ali pa povsem svežih naslovov. Od dvojca se je prvi opogumil Microsoft, ki je v začetku januarja napovedal konferenco Xbox and Bethesda Developer_Direct, ta pa se bo osredotočila zgolj na tiste naslove, ki jih lahko pričakujemo v naslednjih nekaj mesecih.

Kakšnih večjih presenečenj v stilu prvega igralnega posnetka za Avowed ali pa novi Fable zato ni pričakovati, vendar pa to nikakor ne pomeni, da ne bo kaj za videti.

Zagotovo najbolj zanimivo bo novo poglavje dirkaške serije Forza Motorsport. Gre že za osmi del franšize, ki ji je v zadnjih letih pozornost ukradla ločena serija Forza Horizon, ki nas je v petem delu zapeljala skozi Mehiko, medtem ko je Motorsport bolj usmerjen na simulacijsko dirkanje po resničnih progah. Igra je bila sprva napovedana julija 2020, za danes pa se pripravlja prvi igralni napovednik, ki bo po konferenci deležen še dodatne predstavitve iz strani razvijalca Turn 10 Studios. Za razliko od igre Forza Horizon 5, bo Motorsport 8 zgrajen samo za konzolo Xbox Series X, tako da nas res zanima, kakšno silno grafiko lahko pričakujemo od tega naslova.

Zanimiva bo tudi predstavitev igre Redfall. Na njej dela razvijalec Arkane Studios, ki nas je nazadnje pozabaval z Deathloopom, Redfall pa bo mešal enoigralske in večigralske prvine, ki se bodo ukvarjale z vampirji. Po prvih igralnih posnetkih smo sicer sumili, da bo tole podobno Valvovemu izumu Left 4 Dead, a Arkane pravi, da temu ni tako in da lahko pričakujemo nekakšno mešanico iger Far Cry 2 in Stalker.

Mojang Studios bo nas pripravil novo predstavitev igre Minecraft Legends in sicer bo dodatno razložen večigralski vidik te igre, veliko časa na konferenci pa bo prevzel tudi MMO The Elder Scrolls Online, ki bo napovedal novo poglavje in razširitev. Ta zdaj že malce ostareli MMO še vedno drži lepo število igralcev in vsake toliko si tudi sam zaželim vnovičnega igranja, a me nato vedno znova odbijejo dolgočasne mehanike bojevanja.

Iz seznama manjka igra Starfield, a Microsoft pravi, da si ta igra zasluži ločeno konferenco, ki je že v izdelavi in nima datuma izida.

Datumov izida nima tudi noben od zgoraj omenjenih naslovov, tako da od konference pričakujemo nekaj trdo zakoličenih datumov. Xbox and Bethesda Developer_Direct se bo odvil nocoj ob 21.00, spremljati pa ga bo moč preko zgoraj vdelanega okna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime