GoldenEye 007 dobil predelavo za Nintendo Switch in Xbox One ter Series X

GoldenEye 007 je ena tistih igričarskih klasik, ki jih nisem nikoli igral, pa čeprav sem si kot smrkavec lastil konzolo Nintendo 64. Takrat denarja za kartušo ni bilo, tako da original iz leta 1997 v moji karieri ostaja nepreigran in tako bo bržkone tudi ostalo, pa čeprav sta Nintendo in Microsoft včeraj najavila predelavo igre, ki je to pripeljala na konzole Nintendo Switch in Microsoftova izuma Xbox One ter Xbox Series X.

To ni kakšen večji projekt, ki bi originalno kodo povsem predelal in jo postavil v nov pogon, ampak samo nadgradnja originala, ki je zdaj igrana tudi na novejših igralnih ploščkih, dodana pa je bila tudi podpora za široke monitorje in televizorje, ki imajo razmerje stranic 16:9, vse skupaj pa boste poganjali v ločljivosti 4K.

Vse ostalo, kar vključuje teksture, animacije in uporabniški vmesnik, ostaja bolj ali manj nespremenjeno. In to je dobro, če ste nostalgik ali pa preprost oboževalec retro iger, tisti, ki pa so navajeni bolj modernih igralnih novitet in priboljškov, pa ste verjetno že v napovednik gledali malce začudeno, saj se igri GoldenEye 007 še kako poznajo leta. Ta prvoosebna streljanka, kjer v glavni vlogi nastopa James Bond, ki je takrat še nosil obraz igralca Piercea Bronsona, je imela leta 2008 načrtovano tisto pravo, visokoproračunsko predelavo za konzolo Xbox 360, a je bil nato projekt preklican.

Prenovljeni GoldenEye je na Xboxu na voljo preko njegovega naročniškega servisa Game Pass, medtem ko se bo treba pri Switchu naročiti na Nintendo Switch Online in še na dodatni servis Expansion Pack, ki vam bo dal dostop tudi do drugih iger iz konzole Nintendo 64. Na Switchu boste tako morali zapraviti več evrov, a hkrati samo ta konzola ponuja možnost večigralskega streljanja, ki je na Xboxu ne boste našli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime