Prenovljeni Dead Space ponuja možnost dodatnega preigravanja s še težjimi nasprotniki

Predelava igre Dead Space uradno izide že danes, bolj proti večeru in prve recenzije pravijo, da je projekt huronski uspeh. Mi naše kopije še nismo dobili in držimo pesti, da nas bo EA vendarle blagoslovil z vsaj eno kopijo igre za recenzijo, do takrat pa se lahko slinimo na povprečno oceno iz Metacritica, ki se giblje med ocenami 87 in 90.

Razvijalec Motive se je očitno pri predelavi dobro odrezal, saj je igralno formulo in stopnje ohranil praktično nespremenjene, vsemu temu pa je samo dodal lepše teksture, še bolj podrobne animacije in dodatno stopnjo brutalnosti in krvavosti, zaradi katerih bodo naši nasprotniki, tule imenovani Necromorphs, izpadli še bolj grozljivo, saj jim po novem ne bomo odstranjevali samo okončin, ampak tudi vsako posamezno mutirani mišico.

Dead Space kampanja je sicer dokaj kratka, a hkrati tudi sladka in se ne čuti razvlečeno. Razvijalec Motive pa je poskrbel tudi za tiste, ki bi si morda iz ene kopije zaželeli vsaj še enega vnovičnega preigravanja. Uradni račun igre je na Twitterju potrdil, da bo že takoj ob izidu igre omogočena možnost ponovnega preigravanja New Game+. Ta opcija nam v igrah tipično ponudi novo preigravanje kampanje, lahko da v ponovno igranje prenesemo vso prej nabrano opremo, tako da lahko tiste zgodnje nasprotnike premetujemo kamor hočemo, saj v novi avanturi nosimo nadgrajena orožja.

V Dead Space pa zna biti New Game+ malce trši oreh, saj bomo po zapuščenih hodnikih vesoljske ladje Ishimure našli novo vrsto Necromorphov, ki jih je razvijalec imenoval “fantomski”. Ali to pomeni, da se ti samo dobro skrivajo ali pa so celo nevidni, zaenkrat ne ve nihče, a jasno je, da nam bodo hudo nevarni. Morda bomo ravno zato samo skozi ponovno preigravanje dobili dostop do 6. stopnje oklepa, ki ga v originalu ni bilo, tule pa bo za preživetje očitno nujno potreben.

Upamo, da se bo predelava dobro prodala in trenutno ji gre odlično, saj drži prvo mesto na Steamovi lestvici najbolj prodanih iger. Dobri finančni rezultat bo EA prepričal, da enako predelavo nameni še drugemu in nemara tretjemu delu, hkrati pa to morda tudi pomeni proizvodnjo povsem frišnega poglavja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime