Tale igra na Steamu stane 1.950 € in je dolga manj kot 2 uri

Ena od graj ali hval Steama, odvisno koga vprašaš, je dejstvo, da lahko gor naloži igro kdorkoli in kakršnokoli tematiko. Valve je s tem na široko odprl vrata za poplavo manjših in večjih indie naslovov, to pa je rezultiralo v dobesedno stotinah iger, ki so bodisi povsem brezvezni demoti ali pa poskusi ustvarjanja Early Access naslovov, ki bi iz igralcev zvabil kakšen cekin podpore.

Vsake toliko naletimo tudi na kakšen naslov, ki je v bistvu bolj eksperiment, kot pa poskus ustvarjanja resnične igre in v to zvrst lahko vsekakor uvrstimo The Hidden and Unknown, ki zase na Steamu zahteva 1.950 €, ponuja pa skoraj ništrc igranja.

Zadeva je nekakšna vizualna novela, ki ne ponuja nekega globokega igranja, saj v bistvu samo spremljamo potovanje nekega mulca z imenom Brian, ki mu je vse dolgočasno, vsak dan pa opravlja tipična opravila, ki pritičejo najstniku. Nato ga obišče neka potujoča umetna inteligenca in Brian se iz sramežljivega fantiča spremeni v pravega možakarja, ki bo rešil planet pred zagotovo pogubo.

Glavni namen The Hidden and Unknown ni ponujanje zanimive igralne formule, ampak pridiganje o propadanju človeštva. To nam nazorno nakaže že uvodna sekvenca, kjer je treba 8 minut gledati v nepreskočljivo nizanje dolgega besedila, ki nam razloži premiso igre. Moški so namreč postali preveč poženščeni, zaradi česar jim je padel testosteron, ženske pa so postale bolj možate in jim moški zdaj, zaradi te njihove šibkosti, niso več zanimivi in za vajeti razvoja civilizacije so morale poprijeti same. Zaradi vsega tega je padla plodnost in človeštvu zaradi tega grozi izumrtje, vse skupaj pa zdaj očitno sedi na plečih Briana in njegove umetne inteligence, ki drži ravno pravo razmerje ženstvenosti in moškosti.

Zgodba je vsekakor namenjena temu, da pri igralcih vzbudi ogorčenje in razvijalec ProX je že pri kratkem opisu igre zapisal, da zadeva ni namenjena tistim, ki so preveč občutljivi. Ravno zaradi tega je morda ProX ceno igre zakoličil na 1.950 €, saj je igra namenjena samo tistim pravim moškim, ki imajo pod palcem takšno bogastvo, da jim dva tisočaka ne pomenita nekega pomenljivega izgube.

A tudi takšni bogatuni se bodo čutili opeharjene, saj boste pri “igranju” samo občasno kliknili za prehod scen, te pa vsebujejo grafiko, ki jo je očitno izrisala umetna inteligenca. Briana in ostalih oseb sploh ne vidite, saj boste gledali samo v prazne lokacije, vsega skupaj pa je konec v manj kot dveh urah. To je bilo zagotovo načrtno, saj v takšnem primeru lahko izkoristite Steamovo politiko vračila denarja, ki vam pod mejo igranja dveh ur samodejno povrne denar, če za tega zaprosite.

The Hidden and Unknown na Steamu zaenkrat še ni našel kupca – no, vsaj takšnega ne, ki bi igri podelil tudi recenzijo. Tisti, ki pa so recenzijo spočeli, pa so igro dobili brezplačno, vseh 8 opisov pa je zaenkrat negativnih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime