Tale mod v Morrowind vpelje možnost slikanja s čopičem

Če ste več kot 20 let staro igro The Elder Scrolls: Morrowind že večkrat preigrali po dolgem in počez, je morda zdaj napočil čas, da za nekaj časa odložite meč in oklep, pospravite puščice ter lok in pogasite čarobne ognjene izstrelke. Čas je za nekaj bolj preprostega, zato si oblecite udobna oblačila, si na noge nataknite svilnate copate in se preko najbližjega virtualnega klanca predajte svoji ljubezni do slikanja.

Ravno nekaj takšnega vam omogoči novi mod The Joy of Painting, ki vam na hrbet namesti prenosno omarico, to pa nato lahko kadarkoli postavite na tla, nakar se preko dejanskih animacij razpre v priročno stojalo za slikanje, na katerega lahko nato namestite platno, čopič in barve ter se spravite v slikanje okolice.

Mod vam sicer ne omogoča, da bi kar sami čečkali po platnu, saj bi za kaj takšnega od pogona GameByro zahtevali preveč. Lahko pa na platno zajamete poljubno sceno, si izberete postavitev in se odločite med oljno sliko ali pa skico, ki je bila izrisana z ogljem.

Zadeva deluje presenetljivo dobro in izrisane izdelke lahko nato shranite kot predmet znotraj igre, moč pa jih je tudi izvoziti kot slike, ki jih nato podelimo preko spleta ali pa stiskamo za kakšen fizični plakat. Avtor namerava The Joy of Painting še nadaljnje razviti in v načrtih je tudi sistem nalog, kjer bi nam NPC-ji zastavili željo po sliki določene pokrajine ali pa nemara kakšnega pošastka, ob izpolnjeni nalogi pa bi bili za naš trud lepo nagrajeni.

Mod si lahko prenesete preko GitHuba, pred kopiranjem datotek pa si je pametno najprej ogledati tudi navodila glede pravilne namestitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime