Mikrofon Mutatalk bo zvočno izoliral vaš govor, tako da ne boste motili drugih

Mutatalk je na slikah in videih vsekakor videti kot ena hudo nerodna in neumno zgledajoča naprava in ni jih malo, ki je temu mikrofonu nadel vzdevek “VR naprava za usta”. Mutatalk resda sumljivo spominja na neka manjša VR očala in oglaševalska kampanja tega ne zanika, saj lahko na eni promocijski fotografiji vidimo nekoga, ki ob nagobčniku nosi še napravo Meta Quest 2, kar izpade že kar malce komično.

Ko enkrat norčevanje pustimo za sabo in se poglobimo v specifikacije, pa lahko vidimo, da morda Mutatalk le ni tako trapasta zadeva, kot bi predvidevali po slikah. Japonsko podjetje Shiftall je namreč izdelek predstavilo kot mikrofon, ki bo skorajda povsem zvočno izoliral vaš govor oziroma dretje v mikrofon, kar je dejansko ena od rešitev, ki bi jo imel tudi sam.

Večkrat sem se pri preigravanju večigralskih zadev, kjer je nujna komunikacija preko mikrofona s soigralci, zalotil, da s svojim blebetanjem motim druge osebe v sobi. To je problem – še posebej za vse tiste, ki živijo v manjših stanovanjih in svoje zabave ne morejo samo preseliti v neko drugo sobo, saj ta ne obstaja. Težave nastopijo tudi ob igranju takšnih iger ob nočnih urah, saj s kakšnim besnim vzklikom lahko hitro zmotite ne samo partnerja, ampak ob odprtem oknu ob vročih dnevih tudi kakšnega nič hudega slutečega soseda.

Zvočna izolacija govorjene besede lahko pride prav tudi v javnosti, ko ne bi ravno želeli deliti svojih misli z vsakim, ki se takrat sprehodi mimo. Shiftall pravi, da zna Mutatalk običajni govor zmanjšati za 20 db, kar je dovolj, da nekdo, ki sedi za isto mizo, vašega govora ne bo slišal. Ob kakšnem kričanju izolacija stopi korak višje in takrat zna Mutatalk znižati glasnost do 30 db.

Mutatalk je povsem brezžična naprava, ki jo polnimo preko USB-C vhoda in od enega polnjenja ven dobimo za okoli 8 ur uporabe. Mikrofon lahko navežemo na VR naprave, PC in telefone, na obraz pa ga pritrdimo preko dveh trakov, naprava sama pa tehta dobrih 180 gramov. Znotraj Mutatalka najdemo dve blazinici: ena skrbi za udobno namestitev, drugo pa bomo lahko odstranili in po potrebi očistili.

Uradna stran izdelka pravi, da se bo ta unikatni mikrofon se bo v ZDA pojavil enkrat v 2023, zanj pa bo treba odšteti okoli 200 dolarjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime