Nvidia ponuja umetno inteligenco, ki usmeri oči nastopajočega direktno v kamero

Te dni je veliko govora o umetni inteligenci in ubogi ChatGPT je že zagotovo pošteno utrujen od odgovarjanja na kopico neumnih vprašanj in pisanja seminarskih nalog, ki so izobraževalnim ustanovam že začele povzročati težave.

Nvidia je v razvoj umetne inteligence vložila ogromno denarja, nedavno pa so izdali novo funkcijo za svoj lastoročni program predvajanja v živo Nvidia Broadcast 1.4. Imenuje se Eye Contact in zna pošteno olajšati življenja vsem tistim, ki bi pri pretočnem predvajanju morali gledati ves čas v kamero, a jih vmes kaj zmoti, zna pa se tudi zgoditi, da berejo scenarij, besedilo pa se nahaja na drugem mestu kot kamera, zaradi česar nagovarjanje izpade malce zmedeno. Eye Contact bo naša zrkla lepo zamaknil direktno v lečo kamere, tako da gledalci sploh ne bodo vedeli, da v resnici gledamo nekam drugam.

Nova funkcijo je zdaj že na voljo, Nvidia Broadcast pa lahko prevzamete na uradni strani, za uporabo pa boste potrebovali vsaj grafično kartico RTX 2060. Eye Contact lahko uporabite tudi na že ustvarjenih posnetkih in z novo tehnologijo se je poigral znani YouTuber ActionMovieDad, ki je do svoje slave prišel na račun odlično ustvarjenih video posnetkih, ki v sebi vsebujejo posebne učinke na ravni Hollywooda. ActionMovieDad se namreč v resničnem življenju bavi z napredno animacijo in VFX učinki, to ljubezen pa je nato prenesel tudi na domače posnetke, kjer glavno vlogo zavzema njegov sin.

Skratka, ActionMovieDad je Eye Contact vnesel v nekatere scene filma Jurski Park in na novo zmontirani film izpade presneto bizarno, saj igralci po novem ves čas strmijo v kamero in zdi se, kot da nagovarjajo gledalca, kar da celotni gledalni izkušnji tisti občutek, ki smo ga imeli ob gledanju serije Pisarna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime