Ubisoft naj bi delal na dveh ločenih Far Cry projektih

Verjetno ni nobeno presenečenje govorica, da naj bi založnik Ubisoft trenutno delal na povsem novem poglavju franšize Far Cry. O tej novici poroča spletna stran Insider Gaming, iz svojih lastnih virov pa jo je potrdil tudi Kotaku, tako da je bržkone verodostojna.

Od izida Far Cry 6 sta minili dobri dve leti, razmak med petim in šestim delom pa je bil nekje tri leta, vendar pa govorice ne pomenijo, da bomo Far Cry 7 dobili že letos ali naslednje leto. Informacije so zaenkrat skope, a okvirni datum izida se načrtuje za jesen v letu 2025, tako da je pred razvojno ekipo še kar nekaj programiranja.

Bolj je zanimiv ločen Far Cry projekt, ki naj bi bil usmerjen v večigralstvo in naj bi bil prav tako v aktivnem razvoju. Medtem ko Far Cry 7 interno nosi kodno ime Project Blackbird, je ta večigralski odvrtek imenovan Project Maverick in bi moral biti najprej sestavni del sedmice, a je zatem postal svoja entiteta.

Maverick nam ne bo ponudil tipičnega PvP streljanja med igralci, saj naj bi se razvijalec pri njegovem razvoju osredotočil na preživetvene mehanike. Igranje naj bi se odvijalo sredi aljaške divjine, za preživetje pa se bomo morali zanašati na lov, izpolnjevati razne naloge in se ukvarjati z vsebino našega nahrbtnika. Govorica omenja tudi funkcijo “permadeath”, ki jo poznamo iz večigralskih izkušenj tipa DayZ in pomeni, da ob smrti izgubimo lik in vso njegovo nabrano opremo, tako da se je treba lotiti novega igranja spet povsem iz začetka.

Kotaku pravi, da bosta novi igri zgrajeni v pogonu Snowdrop Engine, ta pa je bil že uporabljen za grajenje iger The Division in bo poganjal tudi Ubisoftove bodoče projekte, med katere lahko prištejemo predelavo prvega Splinter Cella, Avatar: Frontiers of Pandora in prihajajoči naslov, ki se bo odvijal znotraj franšize Vojna zvezd.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime