Sony, Nintendo in Microsoft naj bi preskočili letošnji E3

Po vseh zapletih s koronavirus krizo, zaradi katere je bil tradicionalni sejem E3 najprej odpovedan in nato preobražen v samo digitalno verzijo, bi moralo leto 2023 služiti kot velika vrnitev tega sejma, na katerega, predvsem starejši igralci, gojimo lepe spomine. E3 je namreč od vedno že služil kot dogodek, na katerega so se zrinila največja imena igričarske industrije in v pičlih nekaj dneh smo videli toliko napovedi novih naslovov, kot jih navadno ne vidimo skozi celo leto.

Vendar pa E3 ni služil kot samo predstavitev napovednikov, ampak je zaradi svoje fizične lokacije služil kot unikatno mesto za srečanje razvijalcev in novinarjev iz celega sveta. Dostop so dobili samo tisti, ki si kruh služijo s pisanjem člankov in recenzij, zato dogodek ni bil odprt za javnost. Kljub temu je bila dvorana Los Angeles Convention Center vedno polna, novinarji pa so lahko dobili direktne dostope do zgodnjih verzij iger, se družili s svojimi kompanjoni in E3 je tako postal središče za pletenje novih prijateljskih in poslovnih vezi.

Popularnost E3-ja je sicer začela v zadnjih letih upadati. Leta 2019 je dogodek prejel boleč udarec iz strani Sony-ja, ki se je takrat prvič odpovedal udeležbe, a E3 je še vedno pri sebi obdržal Microsoft, medtem ko je Nintendo začel veliko več vlagati v svoje spletne prenose v živo Direct in tako tudi oni niso bili več res pravi del dogodka.

Očitno se te stvari ne bodo spremenile niti v 2023. Reportaža iz strani IGN-a pravi, da naj bi se velika trojica, torej Microsoft, Sony in Nintendo odpovedala letošnje udeležbe, zaradi česar se je spletna raja začela norčevati in dogodek označila za E0.

Razlog za odpoved naj bi bila frustracija nad krovno organizacijo ESA, ki je že ves čas odgovorna za izvajanje tega specifičnega dogodka. ESA se je za letos navezala z organizatorjem ReedPop, ki skrbi za podobne visokoprofilne prireditve tipa PAX. Za letos so napovedali velike spremembe in ena od teh je dejstvo, da bo nekaj dni dogodek odprt tudi za javnost, tako da bo zgodnji dostop do kakšne igre dobil tudi kakšen čisto povsem običajni igričar.

A tudi ReedPop naj bi povzročal težave, saj naj ne bi bil dovolj transparenten in da založnikom preprosto ni podal dovolj relevantnih informacij. ReedPop je IGN-u nato podal uradni odgovor in priznal, da res niso bili dovolj transparentni in da so založnike začeli vabiti na dogodek šele v začetku tega meseca, odziv pa naj bi bil nadpovprečen. V odgovoru niso potrdili novice, ali so veliki trije res odpovedali udeležbo, vendar pa naj bi bilo zanimanja iz strani drugih založnikov ogromno in E3 ima zaenkrat še vedno zakoličen datum med 13. in 16. junijem v Los Angelesu.

Tudi Microsoft je prejšnji teden z IGN-om spočel svoj intervju, Phil Spencer pa je takrat povedal, da je E3 za njih svečan dogodek, a hkrati ni potrdil, če se ga bo Microsoft fizično udeležil. Phil sicer pravi, da bo Microsoft ob istem času in na isti lokaciji imel svojo predstavitev, a ni jasno, če to pomeni udeležbo na E3-ju ali v njihovem lastnem Microsoft Theateru, ki se prav tako nahaja v Los Angelesu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime