Sony v novem oglasu namignil na igro Uncharted 5

Razvijalec Naughty Dog je s četrtim delom serije Uncharted na lep način zaključil zgodbo Nathana Drakea, čeprav je v zadnji sceni pustil odprta vrata za potencialno nadaljevanje. V iztočnici namreč prevzamemo nadzor nad Cassije, hčerjo Nathana in Elene, z njo pa se sprehodimo skozi spomine divjih avantur svojih staršev, ki se nato z njo soočita in ji tudi sama podelita nekaj novih spominov.

Uncharted 4 je zdaj star že 7 let, vendar pa franšiza morda še ni rekla svoje zadnje. Naughty Dog je leta 2017 izdal samostojno avanturo Uncharted: The Lost Legacy, nato pa je preko predelava Legacy of Thieves Collection olepšala obe zadnji igri in ju pripeljala tudi na PC. Lani smo dobili tudi dokaj povprečni film, tako da očitno Sony še vedno vidi nekaj neizkoriščenega potenciala v tej franšizi in na to so dobro namignili v svojem zadnjem televizijskem oglasu.

Reklama je zasnovana kot nekakšna TV reportaža, le da se novinarji oglašajo iz svetov različnih iger, ki jih ponuja konzola PlayStation 5. Najbolj je izpostavljen Spider-Man, ki po New Yorku še vedno lovi kriminalce v svojo mrežo, Insomniac Games pa pospešeno dela na drugem delu, ki naj bi izšel še enkrat letos. Nato skočimo še v svet Horizona, ki bo naslednji mesec prejel svojo VR igro Call of the Mountain, nekoliko kasneje pa še prvo razširitev za Forbidden Dawn. Seveda ne umanjka niti God of War Ragnarok, za katerega pa je razvijalec Santa Monica povedal, da ne bo prejel nobene nove vsebine v obliki DLC-jev.

Poanta je, da so vse te igre enostavno prepoznavne in to ravno zaradi njihovih protagonistov. A en naslov vmes kaže nekega povsem novega junaka. Samo za nekaj sekund se na zaslonu izriše kader punce, ki z baklo raziskuje nek podzemni tempelj in s starodavnega oltarja spiha prah. Kdo je to dekle? Uradno ni potrjeno ni nič, a ni treba biti nek resen detektiv, da punco označiš za prej omenjeno hčerko Cassie, ki bi sledila izročilu svojih staršev in bi sledila svoji arheološki žilici.

Uncharted je kljub letom še vedno prepoznavno ime in nič čudnega ne bi bilo, če bi Sony želel iz njega stisniti še kakšno dodatno avanturo. Vprašanje pa ostaja, kdo bo na njej delal. Ustanovitelj studia Naughty Dog, Neil Druckman, je v nedavnem intervjuju za Buzzfeed povedal, da je njegova ekipa s to franšizo zaključila in da se podaja v druge smeri. A to ne pomeni, da Sony ni morda razvoja zaupal komu drugemu, kateremu bi Naughty Dog lahko samo svetoval pri oblikovanju nove pripovedi, ki bi bila topot ločena od Nathana in bi vsebovala svojo zasedbo zanimivih likov in lokacij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime