James Gunn razkril rojstvo prenovljenega DC vesolja

Disney je preko Marvela dolgo kraljeval kinematografom, saj so filmske verzije superjunakov iz tega stripovskega vesolja leto za leto podirali prodajne rekorde. Marvelov največji konkurent je DC, ki si lasti svojo zasedbo takšnih in drugačnih superljudi, a prodaja kino vstopnic je bila daleč od tega, kar je delal Marvel. DC je bil preprosto preveč zmeden, saj smo dobili 15 različnih Batmanov in Jokerjev, nič od tega pa ni delovalo kohezivno ali pa povezano med sabo.

No, Warner Bros. je lani dokončno udaril po mizi in napovedal popolni preobrat pri ustvarjanju DC vsebine. Na čelo tega projekta je postavil Jamesa Gunna, ki mu družbo dela Peter Safran, oba pa sta se lotila planiranja novih filmov in serij, ki bodo po novem delovali na podoben način kot Marvel, kar pomeni, da bo Batman samo en in da bodo vsi superjunaki delovali v istem filmskem vesolju, tako da boste med gledanjem serije ali filma dobili veliko referenc na kakšen drug izdelek.

Peter in James sta to revolucijo načrtovala nekaj mesecev in Gunn je včeraj končno razodel projekte, ki bodo spadali v prvo poglavje nove DC sage, ki se bo imenovala Gods and Monsters.

Novo DC vesolje, ki ga bomo spoznali pod oznako DCU, bo započel novi Superman film, ki bo nosil podnaslov Legacy. Spremljali bomo odraščanje Clarka Kenta, ki bo poskušal uravnotežiti svoje superherojsko življenje z običajnim otroštvom, kar seveda ne bo lahka naloga. Film ima že zapostavljen datum izida, ki se bo zgodil 11. julija 2025.

Veliko vlogo bo igral tudi Batman in tudi tega čaka svež začetek. V filmu The Brave and the Bold bomo spremljali zgodbo Damiana Wayna, ki je sin originalnega netopirja Brucea in njegove izvoljenke Talie al Ghul. Zgodba se bo vrtela okoli odnosa očeta in sina, pred kamere pa bodo stopili tudi drugi člani Waynove družine.

To pa ne pomeni, da se bo od vloge Batmana poslovil Robert Pattison, saj bo ta še vedno dobil svojo trilogijo filmov, ki jih ustvarja Matt Reeves. The Batman II je dobil tudi datum izida, ki se bo zgodil 3. oktobra 2025, oba Batmanovska izdelka pa se ne bosta ob istem času borila za pozornost gledalcev v kinu.

Od filmov so bili napovedani še Supergirl: Woman of Tomorrow, ki bo superdekle predstavil na način, ki ga še nismo videli, The Authority, ki bo predstavil zasedbo superjunakov, ki bodo naredili vse za zaščito planeta, pa čeprav bodo morali za kaj takega stopiti na temno stran zakona in Swamp Thing, ki bo raziskal zgodovino tega junaka iz močvirja.

Pomembni del grajenja DCU-ja bodo seveda tudi serije, ki jih bomo gledali na pretočnem servisu HBO Max. Čakajo nas zadeve, kot so Paradise Lost, ki se bo dogajal v deželi Themyscira, ki je hkrati tudi lokacija rojstva junakinje Wonder Woman in Creature Commandos – animirana serija, ki jo bo sestavljalo sedem epizod, sledili pa bomo zgodbi pošastnih zapornikov, ki postanejo specialna enota. Serija Waller bo po drugi strani povezana s Peacemakerjem in v njej bo zopet zaigrala Viola Davis. Tu je še Lanterns, ki bo sledila avanturam dvojcu medgalaktičnih policistov in Booster Gold, ki je prav poseben možakar, ki prihaja iz prihodnosti in se z napredno tehnologijo pretvarja, da je superjunak v sedanjem času.

Gunn je pri vseh teh projektih dodal, da je to samo del načrtov, ki jih imajo za prihodnost. Pridružujejo se že prej napovedanim projektom, ki med prenovo niso bili odpovedani, sem notri pa spadajo filmi Joker: Folie à Deux, prej omenjeni The Batman II, Shazam! Fury of the Gods, The Flash, Blue Beetle, Aquaman and the Lost Kingdom in serije Peacemaker, Gotham Knights, Pennyworth ter Superman & Lois.

Gunnu veliko pomeni kohezija vseh teh likov, zato je že napovedal, da bo vsakega superjunaka igral samo en igralec, tega pa si bodo nato delili vsi projekti v svetu filmov, serij in iger. V praksi to pomeni, da če bomo dobili igro, kjer se bo pojavil Peacemaker, potem bo temu glas in stas posodil John Cena in ne nekdo drug. To za razvijalce iger zagotovo ne bo poceni, a po drugi strani so do sedaj vsi igričarski projekti izšli izpod lastnika licence Warnerja, tako da to očitno ne bo igralo tako velike vloge.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime