Igra Amnesia: The Bunker bo malce zamudila

Četrto poglavje grozljive serije Amnesia se bo malce razlikovalo od prejšnjih delov. Zdi se, da bomo celotno igralno izkušnjo podoživeli znotraj podzemnih bunker, zaradi česar bodo še posebej težko dihali vsi tisti, ki jih zaradi utesnjenih prostorov muči klavstrofobija, tule pa vas bodo naokoli preganjali še razni pošastki. Vendar pa za razliko od prejšnjih iger tokrat pred sovražniki ne bomo samo bežali oziroma se pred njimi strahopetno skrivali, saj nam bo Amnesia: The Bunker v roke posadila orožja, ki nam bodo zagotovila vsaj nekaj obrambe. Predvidevamo sicer, da bo streliva izjemno malo in da se bomo pokanja z revolverjem lotili samo takrat, ko nam bo šlo res za nohte, a dovolj je že to, da imamo vsaj neko takšno možnost za obrambo.

Razvijalec Frictional Games nam do sedaj še ni pokazal kakšnega res mesnatega napovednika, saj so na splet odvrgli samo nekaj manjših, nekaj sekund dolgih posnetkov igre. Vendar pa so tudi ti bili dovolj zgovorni, saj lahko vidimo, da bomo po novem nekatera vrata lahko odprli s pomočjo eksploziva, če se nam ravno ne bo dalo iskati ključa. Spet predvidevamo, da bo tole bolj skrajna rešitev, saj takšen močan pok lahko privleče pozornost marsikakšnega zalezovalca, ki ga ne bi ravno radi imeli za svojimi petami.

The Bunker se bo pohvalil tudi z napol odprtim svetom, kar je sicer malce čudna oznaka za igro, ki se bo odvijala predvsem sredi bunkerjev, a verjetno razvijalec s tem cika na to, da se bomo lahko lotili poljubnega raziskovanja hodnikov in soban, tako da izkušnja ne bo povsem linearna. Morda bomo zaradi tega dobili tudi možnost opravljanja kakšnih stranskih nalog, ki nam bodo bodisi prinesle kakšne dodatne dobrine ali pa nam le bolj razkrile zgodovino dogajanja v svetu Amnesie.

Vse to se sliši slastno in Amnesia: The Bunker je imela zakoličen izid v marcu 2023, vendar pa ta datum zdaj več ne velja. Frictional Games je namreč najavil manjšo prestavitev na 16. maj, saj so člani ekipe med zimo malce zboleli, kar je vplivalo na vse postorjeno delo. To je majhen razvijalec in če samo nekaj ljudi obleži v postelji, se to močno pozna na postorjenem delu.

A morda to ni edini razlog za prestavitev izida. Marca namreč izide tudi predelava igre Resident Evil 4 in možno je, da Frictional Games ni želel, da mu ta odgrizne velik del prodaje, saj sta obe igri navsezadnje grozljivki. Vendar pa je leto 2023 tako naphano z izidi AAA naslovov, da res ne obstaja nek varen mesec za izid in to velja tudi za žanre grozljivk: konec aprila denimo izide Dead Island 2, nato pa v maju še Redfall. Upamo, da bo Amnesia: The Bunker vseeno našel svoje kupce, saj je to kvalitetna serija, ki si zasluži nova poglavja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime