Na splet ušel prvi igralni posnetek igre Dragon Age: Dreadwolf

Se bo nekdaj cenjeni razvijalec BioWare spet izkazal ali pa bomo morda v naslednjih letih priča pogrebu še enega AAA studia, ki že dolgo ni na trg pripeljal uspešnega izdelka? Odgovor na to vprašanje bo bržkone prinesla že njihova naslednja igra Dragon Age: Dreadwolf, na kateri verjetno sedi prihodnost tega razvijalca. BioWare je namreč s svojima zadnjima naslovoma Mass Effect: Andromeda in Anthem pošteno brcnil v temo in svojega založnika EA-ja stal milijone dolarjev izgube.

Od teh neuspehov je šel studio čez večjo prevetritev, ki je odslovila nekaj starega talenta in sprejela nekaj novega, vmes pa smo izvedeli tudi za slabe delovne pogoje, zaradi katerih je bilo opravljenih mnogo nadur in priskrbljenih ogromno duševnih stisk.

Vse te stvari naj bi bile za razvijalcem, ki te dni vse moči usmerja v finiširanje svojega naslednjega izdelka Dragon Age: Dreadwolf. Gre za projekt, ki je imel veliko zapletov, saj je EA najprej od studia zahteval enoigralski naslov, ki bi v sebi držal “live service” elemente, a si je po neuspehu Anthema premislil in BioWare je dobil dovoljenje ustvariti popolnoma enoigralski naslov. Vendar pa je bilo na Dreadwolfu že postorjenega nekaj dela in pretvorba projekta z večigralskimi elementi v nekaj popolnoma enoigralskega zahteva svoj čas. Nedavno poročilo iz strani spletne strani Insider Gaming pravi, da se ti elementi še vedno čutijo v trenutni razvojni inačici, a da je Dreadwolf vseeno veliko bolj sličen BioWarovim klasikam, zaradi katerih jih nekateri, kljub felerjem, še vedno obožujejo.

Dragon Age: Dreadwolf še vedno nima datuma izida, a pred kratkim se je na spletu pojavil prvi igralni posnetek, ki ga je nekdo podelil na Redditu. Gre za zgodnjo alfo verzijo igre, ki pokaže nekaj pretepanja znotraj trdnjave, ki pripada Grey Wardenom in čeprav naj bi obstajalo 20 minut igranja, je zdaj na voljo samo majhen izseček pretepanja med glavnim junakom in večnim nasprotnikom iz vrst Darkspawnov.

In zadeva je videti presneto podobno zadnjemu delu Dragon Age franšize – Insqusitionu. Če ste morda pričakovali, da se bo BioWare vrnil v formulo prvega dela Dragon Age: Origins, potem je bolje, da že zdaj opustite takšne želje, saj bo tudi Dreadwolf veliko več polagal na akcijo, kot pa na kakšen taktični boj. Kot lahko vidimo v posnetku, bo naš glavni junak v polnem oklepu skakal okoli kot akrobat ter nad nasprotnikom vsake toliko izvedel specialke.

Na splet je ušlo tudi nekaj slik in na eni od njih lahko vidimo inventar. Na našega bojevnika bomo lahko opremili čelade, oklepe, ogrlice in prstane, spremeniti pa bo moč tudi opremljena orožja. Če držijo govorice, potem nam Dreadwolf ne bo omogočal neposrednega nadzora nad spremljevalci, jim bomo pa lahko zapovedali, kdaj sprožiti kakšno od posebnih potez, moč pa jih bo tudi opremljati. Inventar izda še nekaj čudnosti: na vrhu lahko vidimo razdelek za cel kup različnih valut, ikona za Wi-Fi pa sploh ne vemo kaj dela tam, a to so verjetno tisti ostanki “live service” elementov, o katerih smo govorili prej.

Na slikah lahko vidimo tudi nekaj dialoga, ki pravi, da Grey Wardenom tokrat grozi nekaj, kar je hujšega od Darkspawnov in te nove nevarnosti zidovi ne bodo zadržali.

BioWare ni še komentiral izpuščenega posnetka in slik, a očitno je igra zdaj v dovolj naprednem stanju, da morda enkrat kmalu dobimo uradni igralni posnetek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime