Sons of the Forest bo po novem izšel v sistemu Zgodnjega dostopa

Navdušenci nad preživetvenimi igrami vam znajo povedati kar nekaj lepih stvari glede igre The Forest, ki se je v različici 1.0 rodila leta 2018 in dostavila ure zanimive, včasih že kar grozljive vsebine, saj smo se kot žrtev letalske nesreče znašli sredi otoka in počeli tiste tipične preživetvene stvari, a hkrati so nam za petami ves čas bili ljudožerci, ki jih je vodila presenetljivo napredna umetna inteligenca.

Razvijalec Endnight Games se ni želel zadovoljiti samo z dodajanjem nove vsebine v svoj originalni naslov, ampak so se hitro spravili v delanje nadaljevanja Sons of the Forest. Zanj smo že dobili nekaj igralnih napovedniku in samo po nekaj kadrih videa je jasno, da je šlo v razvoj drugega poglavja kar nekaj proračuna. Igralne mehanike so bile razširjene, grafična podoba pa je v primerjavi z originalom kot noč in dan. Tako kot v prvencu, tudi v nadaljevanju ne bomo skrbeli za svoje preživetje brez nekega večjega cilja, saj bo tudi tokrat naše potovanje spremljala zgodba. Naš lik se bo odpravil po sledi izginulega milijarderja, a pri tem se bo tudi sam zapletel v težave in bo tako obtičal na otoku, ki na sebi skriva cel kup nevarnosti in zibajočih palm, ki jih bo treba posekati in uporabiti za izdelavo loka, sekire in tople kabine, ki nas bo nato ščitila pred vremenskimi pogoji.

Sons of the Forest je bil v preteklosti že večkrat prestavljen, saj bi igra morala v roke igralcev prispeti maja lani, a je bila nato prestavljena na oktober, nazadnje pa na 23. februar 2023. Ta zadnji datum še vedno velja, a Endnight Games pičle tri tedne pred izidom pravi, da takrat ne bomo v roke prejeli polne igre, ampak samo zgodnjo inačico, ki bo izšla pod programom Zgodnjega dostopa.

Razvijalec je na Steamu zapisal, da želijo v igro dodati še ogromno stvari, kot so novi predmeti in cele igralne mehanike, veliko pa je treba postoriti tudi na uravnoteženju igralne formule. Namesto da bi igro vnovič prestavili, so se raje odločili igro izdati v programu Early Access, to pa bo igralni bazi omogočalo, da bo sama podala ideje glede nadaljnjega razvoja.

Zamik izida je včasih nuja in razvijalcu je treba dati potreben čas, da izgotovi najboljši možen izdelek. Kljub temu pa se nekateri igralci počutijo opeharjene, saj je Endnight Games oglaševal Sons of the Forest kot dokončan izdelek in zdaj so se praktično tik pred izidom premislili. Nekateri so postali tudi zaskrbljeni glede napredka razvoja, saj je originalni The Forest za svoje prehod iz Early Accessa v polno verzijo igre potreboval štiri leta in morda bo tudi Sons of the Forest potreboval še kakšno leto ali dve dodatnega kodiranja.

Sons of the Forest si na Steamu lahko dodate pod seznam želja, Endnight Games pa pri izidu cilja na ceno 30 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime