Nekdo je postavil stran, ki beleži vse tiste streamerje, ki bi si upali javno igrati Hogwarts Legacy

Naša včerajšnja predstavitev je igro Hogwarts Legacy označila kot obvezen obrok za vse tiste, ki jim je mladost popestril Harry Potter in so si od vedno želeli ustvariti svojega lastnega čarodeja, ki bi ga popeljali skozi učne lekcije Bradavičarke, se zapeljali na metli in zraven uživali v dobri zgodbi, ki jo lahko postavimo ob bok knjižni pripovedi.

Izven okvirjev kvalitetne videoigre pa se na spletu bije bučna bitka, kjer se nekateri trudijo bojkotirati igro. Razlog za bojkot ni njena kvaliteta, ampak ustvarjalka izvirne Potterjeve pripovedi – pisateljica J.K. Rowling. Nekdaj velecenjeno ime knjižnega sveta se je v zadnjih letih zapletlo v kontroverzije glede LGBTQ pravic in dejstvu, da vztraja pri ločitvi trans žensk in bioloških žensk.

S tem si je prislužila veliko jeze, vendar pa se za razliko od sorodnih spornih Twitter objav, ki so nato hitro izbrisane, Rowlingova izzivalcev ni ustrašila in njene objave so še vedno javno vidne. S tem sem sicer samo popraskal površje vseh njenih srečanj s trans skupnostjo – večji popis najdete na spletni strani GLAAD.

Hogwarts Legacy z avtorico – razen tega, da obstaja v istem svetu, ki napaja Harryja Potterja – nima veliko veze. Razvijalec Avalanche Software je namreč ustvaril povsem samosvojo pripoved, ki je ni spisala Rowlingova, v igro pa je celo vključil trans žensko, ki skrbi za dobrobit lokala Three Broomsticks.

Vendar pa bo nekaj dobička od igre vseeno romalo na račun pisateljice, ki je še vedno lastnica licence in od vsakega takšnega izdelka prejme nekaj provizije. Zaradi tega so se začela bučna pozivanja h bojkotu igre, ta pa prihajajo iz različnih strani. Popularni forum Resetera je denimo prepovedal kakršnokoli omenjanje te igre in kršitelje čaka enomesečna odstranitev iz strani.

Nekateri gledalci pa so začeli Twitch pozivati k temu, da popolnoma prepove vrtenje oglasov glede te igre na svoji platformi. V spregi s tem je Twitter uporabnik razvil posebno stran havetheystreamedthatwizardgame, ki spremlja streamerje na Twitchu in če si je kdorkoli od njih drznil igrati Hogwarts Legacy preko prenosa v živo, potem boste prejeli obvestilo in nato se lahko odločite, če tega streamerja nameravate še podpirati ali pa je napočil čas, da mu nehate slediti.

Hogwarts Legacy je od izida oddaljen še nekaj dni, saj se bo uradno rodil 10. februarja, a kupci dražje verzije Deluxe boste lahko z igranjem začeli že danes. Bojkot glede prodaje je sicer bolj slab, saj je Hogwarts Legacy že dolgo na samem vrhu Steamove lestvice najbolj prodanih iger in sumimo, da se bo tam še dolgo obdržal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime