The Day Before napovednik je bil očitno skopiran iz Call of Dutyja

Razvijalec Fntastic te dni vlaga veliko napora v dokazovanje obstoja svoje igre The Day Before, ki je zaradi nenadnega izginotja iz Steama in prestavitve izida za debelih devet mesecev pri igralcih zbudila veliko dvomov. Fntastic je sicer po zamiku vendarle pokazal deset minut igranja, vendar pokazano ni ravno razblinilo teh dvomov, zdaj pa so nekateri ugotovili, da je tudi sam napovednik bil do določene mere skopiran od drugje.

The Day Before sicer že od začetka ne skriva svojega navdiha, saj je igra videti kot zmes iger The Division in The Last of Us – od enega je skopiral okolico in tretjeosebno akcijo, od slednjega pa si je sposodil krvoločne okužene zombije, sistem nadgrajevanja orožij in celo stil logotipa.

A kopiranje se očitno ni ustavilo tule. Meja med inspiracijo in kopiranjem je sicer tanka, a zdi se, da je Fntastic pri posnemanju konkurence šel malce predaleč. Uvodni kadri novega napovednika so namreč skoraj popolna kopija tistega videa, ki nam ga je Activision prikazal za napoved igralnega načina zombies, ki ga je naknadno prejel Call of Duty: Black Ops Cold War. Zgovorne so že slike, Twitteraš Chroma pa je oba uvodna videa postavil ob stran in tam je kopiranje še bolj jasno.

Igralci so nato začeli kopati še globlje in ven so prilezli še drugi primeri kopiranja, čeprav ne v obliki videa. Fntastic je za promocijo igre izdal kar nekaj slik in spet so očitni primeri kopiranja: vidimo lahko denimo podobno postavljeno trojico terencev iz igre Snow Runner, napad zombijev iz iger The Last of Us in Resident Evil 2, seveda pa je tule tudi sličnost z The Divisionom. Lahko bi sicer rekli, da je umetnik iz teh iger samo potegnil inspiracijo, a po drugi strani je tule primerjava s sliko iz The Divisiona, kjer je bil posneman tudi sam kot kamere.

Kdo ve, kaj nam bo Fntastic na koncu pričaral – če sploh kaj, a odgovore na to bomo bržkone dobili šele 10. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime