Darkest Dungeon 2 izide maja, demo pa je zdaj že na voljo

Leto in pol mineva odkar je igra Darkest Dungeon 2, tako kot je to storil njen hudo popularni predhodnik, stopila v sistem Zgodnjega dostopa. Razvijalec Red Hook Games je pri izdelavi naslednika svojega roguelike prvenca ohranil srhljivo pripoved, ki spominja na nekaj, kar bi spisal pisatelj H.P. Lovecraft, a igralna formula je bila povsem spremenjena.

Tokrat namreč ne boste samo skakali z odpravami herojev po zapuščenih temnicah, ampak se boste naokoli vozili s kočijo ter gradili na razmerjih likov, ki se bodo lahko med sabo imeli radi ali pa sovražili iz dna srca. Vendar tole ne bo simulacija Simsov, saj se bo treba večino časa še vedno pretepati in tudi tokrat vas čaka cel kup nagnusnih nasprotnikov, ki bodo vsake toliko podkrepljeni še z zaguljenimi šefi. Na vas je, da pri igranju izberete ustrezno taktiko in skrbite za stres, ki bo poleg udarcev iz strani grdavžev eden od glavnih razlogov za prerano smrt.

Red Hook Games je od izida igre v Zgodnjem dostopu pridno delal na uravnoteženju igralnih razredov in novi vsebini, ki bo v različici 1.0 dostavila 12 unikatnih herojev in po pet regij ter šefov. Razvoj je napredoval do te mere, da so pred kratkim tudi zakoličili dokončni datum izida, ki se bo zgodil 8. maja 2023.

Darkest Dungeon 2 je v Early Access obliki na voljo v trgovini Epic Games, če pa ste si zaželeli igranja na Steamu pa bo treba počakati do datuma izida. Red Hook Games se je udeležil letošnjega festivala Steam Next Fest, ki traja vse do 13. februarja, med tem časom pa si lahko iz Steama prenesete tudi demo verzijo igre. Ta vam ponudi preizkus štirih herojev znotraj mesteca Sprawl ali pa kmetij Foetor, storjeni napredek pa se ne bo prenesel v končno verzijo igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime