Netflix začel omejevati delitev gesel v Kanadi, Novi Zelandiji, Španiji in Portugalski

Odziv na Netflixov poskus preprečevanja delitev gesel je bil tako negativen, da je pretočni servis iz svoje spletne strani umaknil prej zapisane pogoje glede gledanja večih uporabnikov, tako da so ti zdaj veliko bolj splošni. A to niti približno ne pomeni, da se je Netflix glede tega premislil, saj je včeraj zapisal prenovljene pogoje glede delitev gesel, zraven pa pripisal, da je funkcija že zaživela v novih državah.

Netflix je preprečitev deljenja gesel najprej testiral v Južni Ameriki, zdaj pa je prvič stopil še v druge regije. Naročniki znotraj Kanade, Nove Zelandije, Španije in Portugalske so se že včeraj začeli spopadati z nadlogo, ki preprečuje gledanje filmov in serije vsem tistim, ki ne živijo z originalnim lastnikom računa.

Uporabniki teh držav morajo zdaj zapisati primarni naslov in vsi, ki živijo v tem domu in se povezujejo na isto omrežje, bodo z gledanjem nadaljevali brez sprememb. Netflix pravi, da ti uporabniki pri gledanju ne bodo imeli težav niti med dopustom, saj se bodo s svojim računom lahko prijavili tudi v kakšen hotelski televizor in tu ni nobene omembe, kako bo Netflix spremljal te lokacije in če bodo te še vedno pri gledanju omejene na 7 dni.

netflix

Vsi tisti, ki pa živijo izven primarne lokacije, kot so to denimo drugi družinski člani ali pa kakšni prijatelji, pa so začeli tenko piskati. Takšni uporabniki imajo po novem dve možnosti: nakup dodatnega članstva pri lastniku računa ali pa prenos profila na svež račun, za katerega je nato treba plačati polno ceno.

Ekstra članstvo je na voljo samo za računa Standard in Premium, kjer prvi ponudi možnost enega ekstra člana, medtem ko pri Premiumu na račun lahko navežete dva ekstra gledalca. In cene teh članov niso ravno nizke: v Španiji bo za vsakega dodatnega gledalca treba doplačati 5,99 €, v Portugalski pa 3,99 €. Cene se očitno razlikujejo glede na razpon ponudbe in za Slovenijo še niso znane. Ta ekstra član bo sicer prejel poln Netflixov katalog vsebine, a bo omejen samo na eno napravo, dodatna članstva pa ne bodo na voljo za vse države po svetu, tako da bo v nekaterih edina rešitev selitev profila na nov račun.

Kot rečeno, finančne postavke ekstra članstev za Slovenijo še niso znane, a lahko naredimo neke približne izračune. Če nekdo plačuje plan Premium po ceni 11,99 € in bo želel na svoj račun pripojiti dva dodatna člana po ceni 3,99 ali 5,99 €, potem bo končna mesečna položnica znesla med 20 in 24 €.

Preprečevanje delitev gesel je pri uporabnikih spočelo veliko ogorčenja, a pretočni gigant vztraja, da je to nuja. Po njihovih informacijah namreč kar 100 milijonov uporabnikov na takšen način brezplačno dostopa do njihovega kataloga, ta finančni odtegljaj pa je začel vplivati na njihovo možnost ustvarjanja nove vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime