Film Tetris bo raziskal začetke te legendarne igre

Igro Tetris dandanes poznamo vsi, saj je tole eden od najbolj pomembnih naslovov v zgodovini igričarske industrije. Zasnova igra je namreč preprosta, a naravnost genialna: v 2D pogledu gledaš padajoče geometrične like, ki jih je treba postaviti v pravilno v ujemajočo obliko in če smo pri temu uspešni, vrsta zgrajenega spodaj izgine in pred nami je nov teren, ki ga je treba zopet zapolniti. Tetris zna tako igrati vsak in zato niti ni čudno, da je bil predelan na vse mogoče sisteme in dobil nepregledno število nadaljevanj, a bolj malo ljudi se zaveda njegove dokaj zanimive zgodovine.

To nam bo poskušal predstaviti istoimenski film, ki bo naslednji mesec prispel na pretočni servis Apple TV+, zgodba pa nas bo popeljala v leto 1984, ko sta se Sovjetska zveza in ZDA še posebej grdo gledali, na sovjetski strani pa je takrat iznajdljivi inženir Alexey Pajitnov iznašel prvo verzijo svoje zasvojljive igre, ki ji je nadel ime Tetris. Alexey na začetku sploh ni vedel, kakšen biser ima v rokah, a privlačnosti igre se ni mogel izogniti nizozemski podjetnik Henk Rogers, ki je bil nad izdelkom tako navdušen, da se je odpravil v zibelko komunizma, tam pa je poskušal pridobiti pravice za distribucijo Tetrisa po celem svetu.

Sovjetom je sicer kmalu postalo jasno, da v rokah držijo nekaj dragocenega, zaradi česar se bo v zgodbo vpletla tudi agencija KGB, vmes pa bodo posegli tudi Japonci, saj bo želel Nintendo spraviti igro na svojo prenosno ročno konzolo, znano pod preprostim imenom GameBoy.

Film Tetris je v prvem napovedniku videti odlično in na pretočnem servisu Apple TV+ ga bomo lahko gledali že od 31. marca dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime