I Am Legend dobiva nadaljevanje z Willom Smithom

Film I Am Legend iz leta 2007 se ni, ne glede na svoje ime, zapisal med filmske legende, a vseeno imam nanj pozitivne spomine. Zgodba nam namreč predstavi enega od bolj unikatnih postapokaliptičnih pristopov, saj sicer resda glavno vlogo igrajo zombiji, a ti so malce nenavadni in se bojijo svetlobe. V takšnem svetu je ostal Robert Neville, ki se po opuščenem New Yorku sprehaja samo v spremljavi svojega nemškega ovčarja Sama, film pa nam tako poskuša predstaviti psihološki vidik nekoga, ki leta živi v popolni osami, medtem ko ga na vsakem koraku čaka nepredstavljiva poguba.

Film je za sabo pustil nekaj zapomljivih prizorov in iz glave se spomnim igranja golfa iz krila sodobnega vojaškega letala, sprehajanje po knjigarni, kjer si je Robert ustvaril iluzijo družbe preko okoli postavljenih izložbenih lutk in eno najbolj tragičnih smrti v filmski zgodovini, zaradi katere se nikoli nisem mogel prisiliti v ponovno gledanje.

Jaz, legenda je prejel kar nekaj kritik, a zadeva je zažigala blagajne in navrgla 585 milijonov dolarjev dobička. In zdaj je Warner Bros. prižgal zeleno luč za izdelavo nadaljevanja, ki se bo, tako kot original, zgledoval po knjižni predlogi, katero je spisal Richard Matheson. Spletna stran Deadline se je glede nastanka filma pogovorila s producentom in piscem scenarija Akivo Goldsmanom, ta pa je naravnost navdušen nad vsemi možnostmi, kamor se lahko razvije zgodba.

Štorija bo sledila dogodkom prvega dela, le da bo za iztočnico uporabila alternativni konec, v katerem Robert preživi zadnji napad okuženih. V nadaljevanju bo tako zopet glavno vlogo prevzel Will Smith, na potovanju pa se mu bo pridružil tudi igralec Michael B. Jordan, dogajanje pa se bo preselilo nekaj desetletij v prihodnost. Goldman pravi, da je trenutno obseden s serijo The Last of Us, ki ne pokaže samo postapokaliptične okolice, ampak poskuša pokazati, kako so se ljudje na njo po 30-letnem bivanju v njenih težkih pogojih. Nekaj takšnega bo poskušal prikazati tudi Jaz, legenda 2, ki je zaenkrat šele v začetni fazi razvoja, tako da bo nanj treba počakati še nekaj let.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime