Tri leta po izidu The Last of Us Part 2 Jocelyn Mettler še vedno prejema grožnje s smrtjo

Ne pomnim, da bi kdaj v zgodovini iger videl večje sovraštvo in jezo igralcev, kot pa sem mu bil priča junija 2020, ko je na svet, po dolgoletnem razvoju prispela igra The Last of Us Part 2. Tale članek bo od tu dalje vseboval nekaj kvarnikov, tako da če med tem časom še vedno niste preigrali drugega dela, potem je nemara bolje, da že zdaj pogledate stran in morda je tudi napočil že skrajni čas, da preigrate drugi del, ki je te dni znižan na samo dobrih 24 €.

Jeza igralcev je namreč letela na dejstvo, da si je Naughty Dog v nadaljevanju upal brutalno usmrtiti Joela, glavnega protagonista prvega dela in nekatere je še dodatno pogrelo dejstvo, da je usmrtitev spočela mišičasta ženska Abby. Ne samo to, razvijalec nam nato ni pustil druge možnosti, kot pa da pošten del igre preizkusimo iz Abbyjine vloge in to ravno po usmrtitvi, ko so jo igralci sovražili iz dna duše.

Nam se je to zdela zanimiva poteza, ki je v igrah do takrat še nismo izkusili in redko lahko podoživimo pripoved tudi skozi oči našega, vsaj do tistega trenutka, glavnega nasprotnika. Nekaterim pa to ni bilo po godu in nikakor se niso mogli sprijazniti s smrtjo svojega digitalnega junaka. Na spletu namreč očitno obstajajo ljudje, ki igre in like jemljejo smrtno resno, saj so ti za njih praktično resnične osebe in igričarska industrija je postala brezno sovraštva in groženj s smrtjo, ki so letele ne samo na razvijalca Naughty Dog, ampak tudi na Jocelyn Mettler, ki je Abby posodila svoj obraz in na Lauro Bailey, ki je Abby upodobila zvočno.

Vsi vpleteni so preko Twitterja dnevno prejemali grožnje s smrtjo. Nekaj teh je podelil Neil Druckmann, šef studia Naughty Dog in napisane zadeve so naravnost nagnusne, enako pa sta trpeli tudi Laura in Jocelyn. Jeza je bila takrat tako silovita, da se še danes čutijo popotresni sunki in to je nedavno priznala tudi Jocelyn, saj ji je nekdo poslal email, ki ne želi samo njej smrti, ampak tudi njenemu potomstvu. Jocelyn je nekaj podobnega podelila že prejšnji mesec, saj dejansko nekdo na Twitterju njen obraz preko Photoshopa lepi na obraze resničnih mrtvih ljudi, a Twitterju se s tem ni zdelo nič narobe, saj takšne stvari ne kršijo njihovega pravilnika. Jocelyn sicer ni nek profesionalni model, saj je svoj obraz posodila samo za to igro, kruh pa si služi z delom na animaciji.

Zna se zgoditi, da bomo vse to silno razburjenje kmalu znova doživeli, saj je televizijska serija The Last of Us že napovedala novo sezono in v njej bomo, tako kot v igri, sledili zgodbi Abby. Že zdaj se nam smili tista igralka, ki bo prevzela to vlogo, a morda bodo oboževalci televizijske serije malce bolj normalni in se bodo vzdržali podobnih nesmiselnih groženj s smrtjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Ja skor sigurno bodo moral spremenit mal potek druge sezone ce se bodo želeli izognt navalu sovraštva…ce ze naj spoznamo Abby predn se odloč igrat golf.
    Mam pa občutek da znajo tut mal spremenit konc prve sezone, verjetno pokazejo Abby v zadnem aktu, ksna POV fora.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime