Slovani dobivamo svojo kiberpankovsko igro SlavicPunk: Oldtimer

Žanr kiberpank je spočel že kar nekaj filmskih in knjižnih zanimivosti, na področju iger pa na tem področju največ delamo Slovani. Poljski razvijalec CD Projekt RED je preko igre Cyberpunk 2077 pokazal, da se da iz tega žanra na področju iger iztisniti veliko, zdaj pa se mu bo na tem področju pridružil še razvijalec Red Square Games, ki prav tako prihaja iz Poljske, njihov prvi naslov SlavicPunk: Oldtimer pa nam namerava prikazati kiberpankovsko prihodnost Fužin.

Red Square Games je indie studio, tako da SlavicPunk ne bo tako visokoproračunski kot je bil Cyberpunk 2077, vendar pa prvi napovednik pokaže velike ambicije. Akcijo bomo nadzorovali iz izometričnega pogleda, odločali pa se bomo lahko med taktično skrivalnim pristopom ali strelskim navalom med katerim bomo pokali z orožji, delali prevale in se ukvarjali s sistemom “Battlehacking”, ki bo nekakšna verzija magije.

Zgodba je sicer videti klišejska: igrali bomo bivšega detektiva Yanusa, ki ga bomo lovili demoni iz njegove preteklosti, njegova nova naloga pa bo iskanje ukradenih podatkov, medtem pa mu bodo po življenju stregle ulične tolpe in krute korporacije. Morda štorija ne bo tako odveč, saj celotna avantura nastaja po knjižni predlogi Michała Gołkowskija, ki je baje na Poljskem pravi pisateljski zvezdnik.

Red Square Games je resda majhen studio, a ga sestavljajo nekateri veterani, ki so prej delali v priznanih studiih kot so Flying Wild Hog, CD Projekt RED, CI Games in Riot Games. Razvijalec dela tudi na namizni igri SibirPunk, ki se nahaja v istem vesolju kot SlavicPunk, a za to bodo naprej poskušali nabrati denarce iz strani skupnosti, kampanja pa štarta čez dva dni na platformi Gamefound.

SlavicPunk: Oldtimer izide v drugi polovici 2023 in to zaenkrat samo na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime