Za modro kljukico na Facebooku in Instagramu bo zdaj treba plačati naročnino

Vsi smo se delali norca, ko je Elon Musk na Twitterju za verifikacijo računov, ki so bili nato označeni z modro in zlato kljukico, začel zaračunavati naročnino, a hkrati so se nam v srcu začeli rojevati dvomi, da bodo to potezo kmalu začeli kopirati tudi vsi ostali ponudniki družabnih omrežij.

In ta črnogledost je bila upravičena, saj je včeraj Mark Zuckberg, velecenjeni lastnik podjetja Meta, ki pod sabo drži družabni omrežji Facebook in Instagram, napovedal svojo verzijo verifikacije preko kljukic, za katero bo treba mesečno odpreti denarnico.

Zuck pravi, da je storitev Meta Verified namenjena predvsem za ustvarjalce vsebine, ki bi si želeli bolj zaščititi svoj račun. Za verifikacijo računa boste morali Meti najprej posredovati svoje osebne podatke, kot je slika vašega osebnega dokumenta, to pa naj bi moderatorjem omogočalo, da lažje pobrišejo kakšne lažne račune, ki bi se izdajali za vašo znamko. Verifikacija vam doda tudi možnost kontakta podpore, kjer vam bo pomagala živa oseba, kar je dejansko hudo koristna zadeva. Namreč ko gre kaj na Instagramu ali Facebooku narobe je razrešitev problema skoraj nemogoča, saj se preprosto ne morete dokopati do osebe, ki bi vam lahko pomagala.

Vsak mesec boste prejeli tudi 100 brezplačnih zvezdic, ki služijo kot nekakšna Metina digitalna valuta, z njo pa boste lahko ustvarjalcem puščali napitnine. Dodatno vas čakajo tudi unikatne nalepke, ki jih boste lahko uporabili v Reelsih ali Storyjih.

Vse te dobrine pa ne bodo zastonj. Za takšno verifikacijo in podporo bo treba plačati in to 11,99 $ mesečno – razen če ste uporabnik iOSa, saj tam cena znaša 14,99 $. Evropske cene še niso znane, saj bo storitev najprej zaživela v Avstraliji in Novi Zelandiji, to pa se bo zgodilo že enkrat ta teden, temu pa bodo nato sledile tudi ostale države. Tisti, ki so že imeli modro kljukico, bodo to obdržali tudi brez verifikacije, kar je seveda logično, saj so to velika imena, ki se jim Meta ne želi zameriti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime