Igra The Expanse dobila zajeten igralni napovednik

Oboževalci vesoljskih oper ste v zadnjih letih zagotovo že potipali po franšizi The Expanse, ki je svoje življenje začela kot zbirka devetih knjig izpod peresa Jamesa S. A. Coreyja, ki je v bistvu dvojec piscev Daniel Abraham in Ty Franck, oba pa sta si učne ure pisanja kalila pod očesom še bolj slavnega Georgea R.R. Martina. Knjige so med pristaši znanstvene fantastike postale tako popularne, da se je kasneje iz tega rodila televizijska serija, zdaj pa bomo to intrigantno vesolje raziskovali tudi skozi prvo videoigro.

Na njej dela nihče drug kot razvijalec Telltale Games, ki je bil dolgo nazaj sredi bankrota, a se je nekako spet pobral na noge in zdaj spet dela na novih naslovih. Njihov prvi novi projekt bo The Expanse: A Telltale Series in bo nastal v partnerstvu z razvijalcem Deck Nine, za novi igralni posnetek pa se je pred kamero usedel izvršni urednik Tyler Wilde in v skoraj 10 minutnem videu povedal marsikaj zanimivega.

V novi avanturi bomo spremljali like, ki jih še nismo srečali v knjigah ali seriji. Zasedli bomo vlogo Camine Drummer, ki se v posnetku odpravi raziskovati ladjo, ki lebdi sredi vesolja povsem brez življenja, saj so jo pred tem napadli pirati. Ta napad je bil tako brutalen, da je praktično celotna posadka ostala brez glave in zdaj srhljivo lebdi v zraku.

Glavna zanimivost te igre je zagotovo breztežnost. Telltalove igre so bile v preteklosti dokaj lesene, saj smo enostavno samo premikali like med lokacijami ter občasno kliknili na kakšen predmet. Tega se sicer ne bomo znebili niti v tej igri, saj želi razvijalec ohraniti nekaj zapuščine iz prejšnjih naslovov, kjer bo velik poudarek na zgodbi, stranskih likih in vmesnih sekvencah, a breztežnost nam omogoči nekaj igralne dinamike, ki nam bo omogočila iskanje skritih predmetov, ti pa znajo nato spremeniti naš odnos do drugih oseb. Veliko bodo štele tudi naše odločitve, ki bodo pomembno vplivale na razplet nadaljnjih dogodkov, tako da bodo tisti največji oboževalci tega vesolja skozi igro šli večkrat.

The Expanse: A Telltale Series zaenkrat še nima točnega datuma izida, a se jo pričakuje enkrat v poletju 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime